Ajax stopt trainingskamp in Portugal vanwege coronavirus
Foto credits: Orange Pictures / Ben Gal

Ajax heeft donderdagavond met vijf goals verschil gewonnen van Willem II. In de Johan Cruijff ArenA was de ploeg van trainer Erik ten Hag heer en meester. Na een ruststand van 3-0 eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 5-0. De zege in Amsterdam betekende de elfde competitieoverwinning op rij. De huidige titelverdediger staat na deze nog steviger aan kop in de Eredivisie. De Amsterdammers pakten 36 punten uit 15 duels. Feyenoord staat op de tweede plek met 32 punten uit 14 duels. PSV staat derde op de ranglijst en behaalde 31 punten uit 14 gespeelde voetbalwedstrijden.

Goals van weergaloze Antony

De eerste goal werd gemaakt door een weergaloze en gedreven Antony. De Braziliaanse vleugelaanvaller scoorde na 15 minuten spelen met een bekeken afstandsschot. Tien minuten later tekende Antony voor de 3-0 na terugleggen van Haller. Tussendoor was Lisandro Martínez verantwoordelijk voor de 2-0. De Argentijn trof doel met een van richting veranderd schot.

Goals van Klaassen en Danilo

Even leek Haller de 4-0 op het scoreboard te schieten. De spits schoot raak nadat hij de bal ontving via een Tilburgse speller. De scheidsrechter oordeelde, na tussenkomst van de VAR, dat het buitenspel was.

VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner
VTA Banner

Na zestien minuten spelen in de tweede helft zorgde Davy Klaasen met zijn hoofd voor Ajax vierde treffer. Vijf minuten later bracht de voor Haller ingebrachte Ajax-spits Danilo voor de eindstand, 5-0.

Laatste groepsduel Champions League

Dinsdag staat het laatste groepsduel in groep C van de Champions League op het programma. In de hoofdstad van Nederland neemt Ajax het dan op tegen Sporting Portugal. De Amsterdammers zijn door de eerdere resultaten (alle wedstrijden werden gewonnen) al verzekerd van de groepswinst en plaatsing voor de achtste finale.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam