Ajax wint in saai duel van Sparta
Dusan Tadic en Tom Beugelsdijk. Foto: Herman Dingler/Orange Pictures

Ajax heeft in een saai duel gewonnen van Sparta. Op het kasteel in Rotterdam werd het 0-1. De Amsterdammers blijven door de winst in Zuid-Holland op de bovenste plek van de Eredivisie staan.

Onder leiding van arbiter Kamphuis zorgde Ajax-aanvoerder Tadic voor de enige goal van de wedstrijd. In de 36e minuut tikte de aanvaller uit Servië een assist van Danilo binnen de touwen.

Sparta speelde op uitzondering van de laatste twee minuten van de wedstrijd vooral om niet (dik) te verliezen. Ajax was niet bij machte het verdedigingscollectief van de Spartanen te slechten.

Donderdag staat voor de landskampioen het thuisduel tegen Willem II op het programma. Het duel dat niet bijgewoond mag worden door publiek start om 21:00 uur.