Prachtig nieuws voor Bar Buka Amsterdam. De recent geopende vrouwen bar op de Albert Cuyp is door de redactie van Vrije Tijd Amsterdam unaniem uitgeroepen tot leukste kroeg om zondag de WK finale van de Oranje Leeuwinnen te kijken.

De sfeer in dit café is tijdens het tot nu toe succesvol verlopen WK buitengewoon goed te noemen. Bij Bar Buka tref je geen successupporters, maar echte vrouwelijke voetballiefhebbers die Oranje al vanaf het prille begin steunen.

Leeuwinnen café

Woensdag zat het leeuwinnen café tot aan de nok toe gevuld met in oranje geklede vrouwen, en galmde het oe en a door de fris en modern ogende horecazaak. Terwijl de hard werkende bar dames het ene na het andere drankje voor de bezoekers verzorgde, stonden er zelfs supporters voor de deur, die al kijkend door het raam de halve finale volgde. Daar leek niemand problemen mee te hebben, want het zag er naar uit dat de focus echt puur en alleen op het eindresultaat lag.

Goal van Jackie Groenen

De spanning over het wel of niet bereiken van de ultieme WK-finale was voelbaar. Vanaf het eerste tot en met het laatste fluitsignaal, welteverstaan. Het doelpunt van Jackie Groenen en de enorme ontlading die erna volgde, veranderde daar niks aan.

Feestvreugde

Pas na 120 minuten spelen en het laatste fluitsignaal maakte spanning plaats voor feestvreugde, gezang en de polonaise. En dat niet alleen, er ontstond bij vele Oranjefans in Bar Buka een prachtig ogend stukje sportemotie. Niet gek, na het bereiken van een dergelijke historische plaatsing voor de WK finale.

Historische taferelen

Na de wedstrijd ontstond er een mooie feestvreugde op de Albert Cuyp. Stiekem betrapte ik mezelf erop, dat ik in gedachte een bruggetje maakte met het feest in 1988 en de recente Amsterdamse feestvreugde bij de CL opmars van Ajax en het gewonnen landskampioenschap.

Oprecht de leukste kroeg

Na de WK belevenissen bij Bar Buka en op andere gezellige plekken in de stad, komen we oprecht en weloverwogen tot de conclusie dat deze nieuwe vrouwen hotspot, gelegen in de Amsterdamse Pijp, de allerleukste plek is om te kijken of de Oranje leeuwinnen met niks minder dan goud de Franse bodem zullen gaan verlaten.

Geschreven door:

Rik Verkaik
Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check ook eens ons blog over LHBTI uitgaan in Amsterdam

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam