Van Persie hoopt op loting tegen Ajax en afscheid met bekerwinst

Van Persie hoopt op loting tegen Ajax en afscheid met bekerwinst

Robin van Persie was donderdag opgelucht dat hij met Feyenoord de zege over de streep trok tegen FC Utrecht in de achtste finales van de TOTO KNVB-beker (1-0). De aanvoerder hoopt in de volgende ronde op een titanenstrijd met Ajax in De Kuip.

Ajax-thuis zou Van Persie wel leuk vinden

“Ajax-thuis zou ik wel leuk vinden”, antwoordde de 35-jarige Van Persie toen hem bij FOX Sports werd gevraagd naar zijn ideale loting. “Afscheid nemen met de beker? Ik hoop het. We zullen zien.” Maar die beker die wil Ajax natuurlijk ook winnen dit jaar. De ploeg van trainer Erik ten Hag stelde de volgende ronde van de beker veilig door Roda uit te schakelen na een penalty serie in Kerkrade. Er mogen nog steeds geen uitsupporters bij de klassieker aanwezig zijn.

Zaterdagavond vindt de loting van de TOTO knvb beker plaats. In de koker gaan naast Ajax en Feyenoord, Willem II, FC Twente, AZ, sc Heerenveen, Fortuna Sittard en Vitesse.

De fans moeten zondag vroeg uit de veren

Ajax spelers, begeleiding, maar vooral de fans zullen komende zondag vroeg hun bed uit moeten komen. De nummer 2 van de Eredivisie trapt om 12:15 uur af in Utrecht tegen de plaatselijke FC.

Daarna is het tijd voor de winterstop. De hervatting van de competitie start 20 januari 2019. Ajax begint thuis tegen Heerenveen. Een week later staat de competitiekraker van Ajax tegen Feyenoord in de Kuip op het programma.

Van Persie hoopt op loting tegen Ajax en afscheid met bekerwinst

vtasport.nl

Lees ook: TG: Ajax-spits Sierhuis naar FC Groningen

Lees ook: Kogel door de kerk parkeertarieven vanaf april fors omhoog