Tweede recordzege voor handbalvrouwen Oranje op WK
Yara ten Holte startte in de basis en speelde verdienstelijk. Foto: Henk Seppen/Orange Pictures

De handbalsters van Oranje hebben op het WK voor de tweede keer op rij een recordzege geboekt. In Spanje won de ploeg van bondscoach Monique Tijsterman met 58-17 van Oezbekistan. Bij rust stond het 28-10. Door de monsterzege verdwijnt de eerste WK 2021 uitslag (55-15) van het Nederlands team tegen Puerto Rico alweer uit de recordboeken.

De nationale handbalploeg startte in Zuid-Europa met keeper Yara Ten Holte op de goal. In het begin konden de Oezbeken nog redelijk bij blijven. Vanaf 11-6 was dit een ander verhaal en liep Oranje simpel uit naar de grote overwinning.

Door de zeges in Spanje is Nederland al geplaatst voor de tussenronde. In de poule van vier is een plek bij de beste drie al voldoende. Dinsdag staat het duel met Zweden op het programma. Deze wedstrijd is niet alleen de eerste echte graadmeter op het wereldkampioenschap. Het duel met de Scandinaviërs is eveneens van groot belang, aangezien de punten uit de poulefase meegaan naar de volgende ronde.

Daarin zal de regerend wereldkampioen naar alle waarschijnlijkheid voor een kwartfinaleplaats gaan strijden met landen zoals Noorwegen, Zweden en Roemenië.