Triatlon Amsterdam in mooie omgeving fantastisch verlopen

Triatlon Amsterdam in mooie omgeving fantastisch verlopen
Deelnemer Gido Andriessen uit Ouderkerk aan de Amstel.

De triatlon in Amsterdam is zondagmiddag succesvol verlopen. Sven Strijk won de triatlon bij de mannen en de winst bij de vrouwen ging naar een debuterende Marlene de Boer, die na afloop zelfs even tranen van geluk toonde. Naast de Olympische Afstand deden er ook een hoop recreanten mee. Voor hun stond de Middle Distance populair op het programma.

Sven Strijk finishte, in een warm maar tegelijkertijd winderig Amsterdam, na een tijd van 4:12:17 uur. Na een trainingsblok met vier wedstrijden in vier weken, ging hem dat logischerwijs niet makkelijk af. ,,Zo’n halve, dat zorgt toch altijd voor een lange dag”, lachte hij na afloop. ,,Dat is gewoon zwaar. Het viel me behoorlijk tegen. Ik wist dat het pittig zou worden en de laatste helft van het lopen ging dan ook niet helemaal super meer.”

Triatlon Amsterdam in mooie omgeving fantastisch verlopen
Gido Andriessen en familie na afloop.

Desalniettemin had Strijk met zijn eindtijd van 4:12:17 dus toch een grote voorsprong op zijn achtervolgers. Eric van der Linden kwam 4:48 minuut later als tweede over de streep en Kelvin van der Doe pakte 12:54 minuut na Strijk het brons. ,,Het is een mooie wedstrijd in een mooie omgeving en met een pittig parcours”, aldus Strijk.

“Er stonden zo rond de 1500 atleten aan de start bij TRI AMSTERDAM. Het merendeel daarvan ging van start op de Olympische Afstand, dat vanwege het warme water ook nog eens een zwemonderdeel zonder wetsuit kende. Voor veel (beginnende) triatleten is dat best een pittige bijkomstigheid, omdat een wetsuit toch voor drijfvermogen zorgt en daarmee het zwemmen wat minder zwaar maakt. Desalniettemin lieten alle deelnemers weten het zwemmen heel gaaf te vinden in de Amstel”, blikt medeorganisator Tim Moria vol enthousiasme terug op de Amsterdamse triatlon van afgelopen weekend.

“Natuurlijk was ook de Middle Distance populair”, vervolgt Tim het gesprek. “Hier werd overigens mét wetsuit gezwommen. Water had vanzelfsprekend dezelfde temperatuur, maar omdat de afstand langer is, was wetsuit hier wel toegestaan.”

“Na afloop waren deelnemers laaiend enthousiast en gelukkig zijn er – ondanks de warmte – geen bijzonderheden geweest. Niemand werd onwel, alles ging gemoedelijk. Al met al een hele geslaagde dag”, kijkt Tim Moria tevreden terug.

VTA Sport