Topsport Amsterdam maakt genomineerden Sportgala Amsterdam 2017 bekend
Ontlading bij de Ajax Vrouwen toen ze kampioen werden vorig seizoen. Foto: Jacques Kattenburg

Topsport Amsterdam maakt genomineerden Sportgala Amsterdam 2017 bekend

Topsport Amsterdam heeft deze week de genomineerden voor het Sportgala van Amsterdam 2017 bekend gemaakt. Tijdens het sportgala dat op 18 december plaatsvindt en voor de 20e keer wordt georganiseerd wordt bepaald wie de beste sportman-, sportvrouw-, sportploeg-, coach- en talent van Amsterdam in 2017 gaan worden.

Sportman van het jaar

Voor sportman in het jaar komen basketbalspeler Jesper Jobse (3×3 basketbal, NL team), hockeyer Mirco Pruyser (Amsterdam) en honkballer Tom de Blok ( ex Amsterdam Pirates) in aanmerking.

Sportvrouw van het jaar

De genomineerden voor de titel sportvrouw van het jaar zijn hockeyster Margot van Geffen (Den Bosch en NL team), handbalster Rachel de Haze (VOC Amsterdam) en voetbalster Desiree van Lunteren (Ajax).

Sportploeg van het jaar

De Ajax Mannen, de Ajax Vrouwen en de roeisters van de vrouwen dubbel 4 gaan uitmaken wie de beste ploeg van het jaar zal worden.

Coach van het jaar

Coach van het jaar kunnen worden Ed Engelkes (ex Ajax Vrouwen), Josy Verdonkschot (bondscoach NL vrouwen) en Jan Niebeek (korfbalcoach kv Top).

Talent van het jaar

Voor talent van het jaar maken Matthijs de Ligt (Ajax), Tes Schouten (zwemmen NL) en Iliass Bouzit (’t Knooppunt) kans om van het podium te stappen.

Voor alle informatie over het sportgala van het jaar 2017 kijk je op de website van Topsport Amsterdam.

vrijetijdamsterdam.nl