Top-5 sportieve en gezellige evenementen begin 2018
De Sloterplas is ook dit jaar weer het decor van een heuse nieuwjaarsduik

Top-5 sportieve en gezellige evenementen begin 2018

Jawel de kerstdagen zitten er voor de meeste mensen weer op. Menigeen stort zich nog één keer vol op die schaal met oliebollen, maar dan gaat het (sportieve) roer toch echt om. Stoppen met roken, minder drinken én natuurlijk echt veel meer sporten! Nou, wie zijn wij bij VTA om hier tegen in te gaan.. We moedigen dit natuurlijk alleen maar aan! Speciaal voor deze sportievelingen stelden wij een top-5 lijstje samen met sportieve en leuke evenementen die in begin 2018 in Amsterdam plaatsvinden. Doe er je voordeel mee!

1) Nieuwjaarsduik Sloterplas

Brrrrrrr…. Nou zelf moeten we er niet aan denken hoor. Maar de echte bikkels en sportievelingen die beginnen 2018 met de Nieuwjaarsduik in de Amsterdamse Sloterplas in Nieuw-West. Op maandag 1 januari vindt de 11e editie van deze traditionele en supergezellige duik plaats. De duik is voor jong en oud en start vanaf het Sloterstrand. Na afloop is er in Hotel Buiten voor alle deelnemers en toeschouwers Glühwein, warme chocolademelk en oud-Hollandse óf halal snert. Ook is er een verrassingsoptreden van zangeres Debbie de Witte.

2) Vondelparkloop

De vondelparkloop vindt op zaterdag 20 januari en zondag 21 januari plaats. Op zaterdag is het tijd voor vondelparkloop ‘Light the Night’. Deze run die om zeven uur ’s avonds van start gaat is een recreatieloop van 10 km met de start en finish bij het Openluchttheater. Na afloop is er vanaf half negen de Afterrun borrel bij ’t Blauwe Theehuis. Wel zo gezellig natuurlijk. Zondag starten zes verschillende disciplines tijdens de zogenoemde Vondelparkloop ‘Race the Day’. Een recreatieloop van 3,5 en 10 km. De bedrijvenloop van 6,7 km en de Bachi Amaa Kinderloop staan ook op het programma. Met de Bachi Amaa Kinderloop kun je met de Vondelparkloop meehelpen om hoop te geven aan een bijzondere groep kinderen. Kinderen die wonen in het Bachi Amaa opvangtehuis. Bachi Amaa is een Stichting die zich hard inzet voor deze kinderen.

3) Run for KiKa Winterrun

Beleef Run for KiKa in winterse sferen met de allereerste Run for KiKa Winterrun. In het Amsterdamse Bos vindt op 27 januari deze unieke eerste winteravond-editie van Run for KiKa plaats, hét hardloopfestival voor de hele familie. Ren 10 km, 5 km of doe mee met de KidsRun voor Stichting Kinderen Kankervrij en draag jouw steentje bij aan genezing van kinderkanker. Geniet van de winterse lekkernijen, besneeuwde dennenbomen en vreugdevuren en laat je meenemen door het hartverwarmende podiumprogramma. Run for KiKa is voor jong en oud, teams of individueel, met vrienden en familie of het bedrijf.

4) Rokjesdagloop

Op 18 maart 2018 keert de Rokjesdagloop terug op Science Park! Lopen in strijd tegen MS! De 6de editie vorig jaar was een megasucces! Er waren rond de 1400 deelnemers en er werd ruim 38.000 (!) euro bij elkaar gerend voor het goede doel. Dit jaar met een Walk4MS wandeltocht over 5, 10 of 15 km. De Sky Radio Rokjesdagloop 5 km en 10 km. En als afsluiting een gezellige afterparty in Eetcafé verOerknal. Hoogtepunt moet de bekendmaking worden van de opbrengst donaties en acties ten bate van VUmc MS Centrum Amsterdam.

5) De Boscross

Op 10 en 11 maart 2018 wordt door Phanos de 15e editie georganiseerd van de Boscross, onderdeel van het Runnersworld Cross Circuit, en ook het toneel van het Nederlands kampioenschap cross (het NK Cross). De Boscross is een echte cross: door de velden en bosschage van het Amsterdamse Bos moet meerdere keren over onverharde paden de heuvel worden beklommen. Je kunt je inschrijven voor individuele wedstrijden voor jeugd, senioren, masters en natuurlijk ook prestatielopen voor de recreanten. Zowel de start als finish vinden plaats in de Arena waar in een gezellige en sfeervolle omgeving kan worden nagebabbeld met een warme versnapering of een koel drankje.

Meer informatie evenementen:

Run for Kika Winterrun: https://www.runforkika.nl/winterrun

Nieuwsjaarsduik Sloterplas: https://www.facebook.com/events/1357443657632922/

Vondelpark: http://vondelparkloop.nl/home

Rokjesdagloop: https://www.facebook.com/Rokjesdagloop/

Boscross: http://boscross.nl/home/

vrijetijdamsterdam.nl