Tafeltennisvereniging De Volewijckers:
Foto via Tafeltennisvereniging De Volewijckers:

“De Volewijckers is een kleine vereniging waar je je snel thuis zult voelen. Jong en oud zijn er welkom, we hebben leden van alle leeftijdsklassen en er wordt zowel recreatief als in wedstrijdverband gespeeld. We spelen in Amsterdam-Oost en in Amsterdam-Noord”, zegt Erik Schoe de penningmeester van De Volewijckers.

Vrije Tijd Amsterdam ging op zoek naar het verhaal achter De Volewijckers.

Op welke locaties vinden de tafeltennisactiviteiten plaats?

“Wij spelen op maandag en dinsdag in een ruime sporthal in de Wethouder Verheijhal. Dat is een sportcomplex uit 2008 net buiten Winkelcentrum Oostpoort, middenin Amsterdam-Oost dus. Op maandag spelen we onder begeleiding van een trainer, op in totaal maximaal twaalf tafeltennistafels. Dinsdag spelen we competitie en vrij.
Op de donderdagavonden spelen we in de gymzaal naast Basisschool De Kinderboom. Deze zaal ligt in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord, op twee minuten lopen van metrostation Noorderpark. Daar spelen we op maximaal zes tafeltennistafels.”

Wanneer is De Volewijckers opgericht?

“Wij zijn een voortzetting van de tafeltennisafdeling van Omnivereniging A.S.C. De Volewijckers. Dat was een vereniging uit Amsterdam-Noord opgericht in 1920 voor onder andere voetbal, atletiek, schaken, honk- en softbal. Tafeltennisvereniging De Volewijckers is sinds 2007 een zelfstandige vereniging.”

Tafeltennisvereniging De Volewijckers: "Spelplezier, gezelligheid en fit blijven"
Foto via Tafeltennisvereniging De Volewijckers

Wat zijn de kernwaarden bij jullie vereniging?

“Spelplezier, gezelligheid en fit blijven, denk ik. Door zo veel mogelijk te bewegen en je reactievermogen te stimuleren, zorg je tegelijkertijd voor lichamelijke inspanning en voor ontspanning.”

Kun je iets vertellen over de teams van De Volewijckers?

“Dit jaar hebben wij drie teams die competitie spelen. Twee teams van elk vijf personen spelen in de reguliere competitie (derde en vijfde klasse) en een team speelt in de duo competitie (vijfde klasse). Vorig jaar hadden wij er vier, door omstandigheden moesten we dit jaar een team opheffen, maar ik verwacht dat wij volgend jaar weer met vier of misschien zelfs vijf teams zullen spelen. Niet dat iedereen van mij beter moet willen worden of competitie moet spelen, maar als een deel van de leden competitie speelt, voegt dat echt iets toe aan de sfeer op een vereniging.”

Tafeltennisvereniging De Volewijckers: "Spelplezier, gezelligheid en fit blijven"
Foto via Tafeltennisvereniging De Volewijckers:

Worden er naast tafeltennis nog andere activiteiten georganiseerd?

“Nee, er wordt alleen getafeltennist. Naast vrij spelen en de trainingen volgen, mag en kan iedereen deelnemen aan de competitie van de NTTB-afdeling Holland-Noord. In december wordt er een Kersttoernooi en in mei/juni worden door de vereniging clubkampioenschappen georganiseerd. Ook worden er door de NTTB individuele wedstrijden voor verenigingen georganiseerd, waaraan onze leden, al dan niet in teams, kunnen deelnemen.”

Hoe kijkt De Volewijckers naar de toekomst?

“Afgelopen jaar is ons ledental gegroeid van bijna 25 naar 40, vooral doordat ik met tien andere leden van United Oost overkwam nadat die vereniging ermee gestopt was. Ik heb goede hoop dat wij ons ledental verder kunnen laten groeien, misschien zelfs verdubbelen. Daardoor kunnen we de leden meer speelavonden, trainingen, toernooien en andere leuke dingen om de vereniging te laten bruisen bieden, en waardoor leden ook betere spelers kunnen worden. En ik verwacht dat we dan ook minder te maken zullen hebben met vacatures in bestuur en commissies.”

Tafeltennisvereniging De Volewijckers: "Spelplezier, gezelligheid en fit blijven"
Foto via Tafeltennisvereniging De Volewijckers

Waar kijkt de vereniging het meeste naar uit als straks de coronacrisis achter de rug is?

“Naar de hervatting van de competities en naar de heropening van de kantine, waardoor wij weer van meer gezelligheid kunnen genieten.”

Slotwoord

“Ik zou het heel erg leuk vinden als mensen die dit lezen een kijkje kwamen nemen. Want nieuwe leden zijn van harte welkom. Tafeltennis spelen is gewoon heel leuk, ik word er vaak vrolijk van en je hoeft er niet goed in te zijn. Kom dus gerust eens langs op één van onze speelavonden, zou ik willen zeggen”, laat een enthousiaste Erik Schoe ten slotte namens de tafeltennisvereniging weten.

Voor meer informatie zie www.ttvdevolewijckers.nl.

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl