Surfdudes opgelet: ken je deze Amsterdamse surfwinkels al?
Foto credits: Pixabay / anenori

Op zoek naar Amsterdamse surfwinkels? Surfen in de stad? Ja, waarom niet? Amsterdam ligt weliswaar niet aan zee, maar toch kun je prima surfen nabij Amsterdam. Met de frisse wind in je gezicht, en het ruime sop om je heen, voel je je waarschijnlijk het meest thuis. Ook in de hoofdstad vinden we toffe surfwinkels die je zeker niet mag missen.

Amsterdam aan de Noordzee?

Oké, eerlijk is eerlijk: Amsterdam ligt niet aan de Noordzee, dus surfen in de stad zelf zit er niet in. Tenzij je in een golfslagbad gaat surfen. Maar de stranden van bijvoorbeeld IJmuiden, Wijk aan Zee, Zandvoort en Bloemendaal zijn dichtbij. In nog geen halfuur ben je op de meest ideale plek om te surfen.

Je kunt het best surfen tussen april en oktober. De zomer is de perfecte tijd voor beginners. Ben je wat meer ervaren? Dan ga je helemaal los in de lente en de herfst. Dan zijn de golven hoger en is de windrichting gunstiger. Je hebt alleen wel de juiste uitrusting nodig, in deze jaargetijden. Denk aan handschoenen van neopreen, surfschoenen en een cap.

Surfbenodigdheden in Amsterdam

Ben je op zoek naar een nieuw surfboard? Of zoek je uitrusting om ook in de lente of de herfst te kunnen surfen? In Amsterdam vinden we allerlei winkels met de juiste surfbenodigdheden. En niet alleen surfbenodigdheden, maar ook merchandise van alles wat met deze mooie watersport te maken heeft.

In het relatief koude Nederland mag je je wel goed inpakken. Bijvoorbeeld met een longe sleeve full wetsuit, en handschoenen die bij je outfit passen. En wat te denken van een soft poncho, voor de regenachtige dagen?

Surfwinkels in Amsterdam

De mooiste surfartikelen vind je bij de verschillende surfwinkels in Amsterdam. Denk bijvoorbeeld aan Sea Sick Surf Society en The Old Man Boardports. Laten we deze winkels wat nader onder de loep nemen.

Noord, centrum, Oost

Noord

Sea Sick Surf Society

Sea Sick Surf Society is een van ’s werelds meest innovatieve winkels als het aankomt op shapers en surfplanken. De winkel heeft een uitgebreide collectie van zelf zorgvuldig samengestelde kleding en premium geschenken voor iedere enthousiaste surfer.

Deze winkel is bedacht door Simon James. Hij ziet het liever als een surfclub, met een bibliotheek aan board design. De zaak staat vol met planten en surfplanken, en natuurlijk kun je ook een kopje koffie komen drinken. Je vindt hier een grote verscheidenheid aan surfplanken: van gigantische longboards tot de kleinste shortboards.

Simon James weet dat ongeveer 80 procent van de mensen die in het water liggen, het verkeerde board heeft. Daardoor lopen ze vast in de groei van hun surfskills. Sea Sick Surf Society zorgt ervoor dat iedere surfer het board heeft, dat bij hem of haar past. Dit is misschien wel de enige winkel waar je lid van kunt worden.

Sea Sick Surf Society staat bekend om haar knalrode surfplanken. Uitermate geschikt voor de echte Amsterdammer. Het is een knipoog naar de Mokumkruisen. Want deze winkel ligt natuurlijk wel in Amsterdam, en dat mogen we niet vergeten.

Adres: Chrysantenstraat 20

Centrum

The Old Man Boardsports

The Old Man Boardsports is al sinds 1988 een toonaangevende winkel voor snowboards, skates, knives en tools. En natuurlijk niet te vergeten: surf gear! Anders zou deze winkel niet in het rijtje van beste Amsterdamse surfwinkels staan. The Old Man Boardsports vind je niet alleen in Amsterdam, maar ook op nog 8 andere locaties. Deze winkel is een echte specialist op het gebied van surfen, en een premium dealer van de beste boardsport merken.

Bij The Old Man Boardsports loop je binnen voor een vakkundig advies en service. Het personeel bestaat uit enthousiastelingen, die zelf ook boardsports beoefenen. Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Dan vind je de winkel ook online, of bij jou in de buurt. Maar de winkel in Amsterdam is wel echt een aanrader.

Van oorsprong was The Old Man helemaal geen boardsports winkel. In 1924 begon de familie Eberhardt het juist als een Aziatische kunst winkel. Die winkel bestaat nog steeds, en heet nu ‘Asian Spirit’. Pas vanaf 1988 werd de winkel omgetoverd in ‘The Old Man Amsterdam’ en werden de eerste skate- en snowboards verkocht. Daar kwam later het surfen bij.

Of je nu op zoek bent naar een standaard surfboard of een longboard: het is aanwezig in het assortiment van The Old Man. Naast boards vinden we ook andere benodigdheden, zoals vinnen, leashes, wax, accessoires, tassen en hoezen. En als je het nog een te grote stap vindt om zelf een surfplank te kopen, kun je hier ook eentje huren.

Adres: Damstraat 14

Heb jij gevonden wat je zoekt?

De twee genoemde winkels zijn de meest geliefde surfwinkels in Amsterdam. Surfen is een sport die ook in Amsterdam gewoon beoefend kan worden. Je hoeft niet aan het water te wonen om te kunnen surfen. We vinden Amsterdam bovendien ook een prachtige locatie voor een winkel. De kans is groot dat je bij deze winkels vindt wat je zoekt, vanwege de ruime assortimenten.

Omgeving van de winkels

The Old Man ligt bijvoorbeeld aan de Damstraat, een zijstraat van de Dam in Amsterdam. Vanaf hier kun je alle kanten in de stad op. De Damstraat is altijd een drukke straat, omdat er veel toeristen komen, die op weg zijn naar de Dam. Het is een straat met een aardige geschiedenis: tijdens de inhuldiging van koningin Beatrix op 30 april in 1980, was deze straat het toneel van ernstige ongeregeldheden tussen de demonstranten en de Mobiele Eenheid.

Sea Sick Surf ligt niet aan een bekende straat, maar wel aan een straat waar genoeg te doen is. Zo zit er ook een kringloopbedrijf, een hotel en vind je er het Nxt Museum. Tegenover de winkel liggen OPERA Amsterdam en de Treehouse Tribe.

Kortom: na het winkelen voor surf accessoires kun je prima nog even de stad in. In Amsterdam is nog zoveel leuks te ontdekken!

Surfcenter IJburg

Niet een echte winkel maar zeker wel de moeite waard om te vermelden in dit surfblog! Surfcenter IJburg is een locatie om te windsurfen in IJburg, Amsterdam. Dit windsurfcentrum geeft windsurf-lessen. Je kan hier ook windsurf-materiaal huren. Er worden lessen gegeven op allerlei niveaus. Het is een officiële Commissie Watersport Opleidingen (CWO) locatie. Er worden CWO-cursussen gegeven en je kan er je CWO-certificaat behalen.

Windsurfboards, starboards en zeilen

Er kunnen eveneens zeilen en windsurfboards gehuurd worden. Dit betreft materiaal voor starters en gevorderde surfers. Ook zijn er boxen te huur zodat er eigen materiaal gehuurd kan worden. Dankzij stabiele windsurfboards is het naar eigen zeggen eenvoudig om te leren windsurfen. Qua verhuur kun je veel nieuwe starboards en windsurboards huren.

Adres: Pampuslaan 517