Sportnieuws in Amsterdam

Sportnieuws in Amsterdam

Hoewel het voor vele clubs momenteel zomerstop is hebben we toch een hoop leuk sportnieuws te melden van Amsterdamse sportclubs. We wensen onze lezers veel leesplezier toe.

Handbal Vrouwen

“YES! Onze Oranje U18 meiden pakken de 7e plaats op het WK! Ze hebben Spanje verslagen met 26-33 en sluiten zo het WK winnend af! ‘Onze’ Kirsten werd MVP van deze wedstrijd! Kirsten heeft vooral in de dekking een ontzettend belangrijke rol gespeeld voor Oranje U18 dit toernooi. Gefeliciteerd”, aldus een trots bericht op de facebook pagina van OTTO Workforce/VOC Amsterdam, Amsterdam. Na een penaltyreeks verloren de oranje talenten van trainer Ricardo Clarijs en assistent-coach Rachel de Haze van Denemarken en werd door winst op Spanje de zevende plek veilig gesteld.

“Nikita van der Vliet van de Dames U18 is naast topscorer, ook door de IHF verkozen tot beste cirkelspeelster op het WK in Polen. Hiermee heeft zij een plaatsje verdiend in het Allstar-team. Nikita eindigde met 64 doelpunten op de eerste plek op de topscoorderslijst. De meiden U18 pakten deze ochtend de zevende plaats ten koste van Spanje (26-33), waarin Nikita goed was voor twaalf doelpunten”, schrijft handbal.nl.

Terwijl een groot deel van VOC 1 meedeed op het WK speelde A talenten van de club een internationaal toernooi in Oldenburg. Er werd verloren van Leverkusen en Nienburg maar de rug werd gerecht tegen BV Garrel. De wedstrijd tegen Garrel eindigde in een 16-15! Zondag speelde VOC tegen Frankfurter HC. We weten nog niet wat de uitslag van die wedstrijd is geworden.

Sportnieuws in Amsterdam
Talenten van kweekvijver VOC Amsterdam. Photocredits: VOC Amsterdam

Handbal Mannen

Terwijl er bij VOC een topsportcultuur heerst bewaken de ‘blauw/gelen’ van Aristos Amsterdam de clubcultuur net even anders. De cultclub die haar thuiswedstrijden speelt in de Aristoshal speelt doorgaans in de kelder van de Eredivisie, maar dat maakt het er niet minder leuk op om naar te kijken. Gesteund door de fanatieke ultra’s die doorgaans tevreden zijn als de mouwen worden opgestroopt en de spelers de wedstrijd met een instelling van ‘bloed, zweet en tranen’ beleven, kan het soms spoken in de Aristoshal. Hoogtepunten zijn de inmiddels traditionele strijd tegen degradatiewedstrijden aan het einde van het seizoen en zo nu en dan een stunt tegen topclubs. Toch zouden we het bij Vrije Tijd Amsterdam leuk vinden als Aristos in de toekomst meer sportieve ambitie zal tonen.

Volleybal Vrouwen

Dat de vrouwen van US Amsterdam volgend jaar in de Eredivisie uitkomen wil niet zeggen dat de rest van de vereniging nu een ondergeschoven kindje is. US Volleybal is voor haar 2e en 3e Damesteam, uitkomend in de 2e divisie op zoek naar versterking! Speelsters die een club zoeken zijn van harte welkom om een keer proef te draaien bij de club uit Amsterdam Oost. Opgeven kan via technischecommissie@usvolleybal.nl.

Voetbal Vrouwen

De voetballende Ajax Vrouwen die al twee jaar op rij kampioen van de Eredivisie zijn geworden, spelen hun eerste competitiewedstrijd op vrijdag 7 september 2018. Tegenstander zijn de dames van PEC Zwolle en er wordt om 19:30 uur afgetrapt.

Voetbal mannen

Regerend kampioen Jong Ajax opent op vrijdag 24 augustus de competitie met een thuistreffen tegen Dordrecht. De competitie onder de Eredivisie heet tegenwoordig Keuken Kampioen Divisie.

Tennis mannen en vrouwen 

Van 1 tot en met 8 september vinden bij ATC Sloterplas de Sloterplas Championships plaats. Van 1 tot en met 8 september gaan de Amsterdamse tennistoppers uitmaken wie zich tot clubkampioen mag laten bekronen. ATC Sloterplas is een gezellige, actieve tennisvereniging waar je je snel thuis zult voelen. Het hele seizoen door wordt er van alles georganiseerd. Voor de recreatieve tennisser is er bijvoorbeeld het rackettrekken en vrije toss avonden, recreantencompetitie en veel gezellige toernooitjes. Voor de wedstrijdspeler is er het Open toernooi, de KNLTB voor- en najaars competitie en de clubkampioenschappen.

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar leuke sporttips. Heeft u die? Leuk! Stuurt u dan een e-mail naar info@vrijetijdamsterdam.nl of neem telefonisch contact met ons op via 06-21222098.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Sportnieuws in Amsterdam