Sportnieuws in Amsterdam
US in actie. Foto: John van Geenen van johnspictures.nl

Sportnieuws in Amsterdam

Volleybal Vrouwen

Het eerste damesteam van US Amsterdam heeft bekend gemaakt wanneer de seizoen opening in de Eredivisie zal plaatsvinden. De dames uit Amsterdam-Oost spelen op 6 oktober om acht uur ’s avonds thuis tegen Sliedrecht Sport. Onlangs kreeg de Amsterdamse sportvereniging een officiële licentie om in de Eredivisie uit te komen. Nadat OBEG Donitas Dames 1 afzag van het indienen van een eredivisie-licentieaanvraag, kregen de Amsterdammers de vraag van de Nevobo of zij een licentieaanvraag wilden doen. Nadat vrijwel de gehele club er de schouders onder had gezet werd de licentieaanvraag uiteindelijk goedgekeurd.

Handbal Vrouwen

“Oranje U18 heeft op het WK in Polen niet kunnen stunten tegen Rusland. Het ongeslagen groepshoofd ging met de 30-27 zege aan de haal. Een achterstand bij rust (16-12) wist Oranje U18 niet goed te maken. Met acht goals maakte Nyala Krullaars van Dalfsen opnieuw de meeste goals namens de nationale jeugdploeg. Larissa Nusser, na een flitsoproep aanwezig op het wereldkampioenschap, trof twee keer het net”, schrijft de Nederlandse handbalsite handbalinside.nl.

Het nationale team herbergt een groot aantal speelsters van OTTO Work Force / VOC Amsterdam uit Noord. Zo zitten Zola Amsen, Britt van der Baan, Beau de Boer, Eva van Diepen, Pien van der Geest, Lieke van der Linden, Zoë Sprengers, Kirsten Theron en Nikita van der Vliet namens VOC uit Amsterdam-Noord bij de selectie.

Voetbal Vrouwen

De voetbal vrouwen van AFC Ajax spelen maandagavond hun derde Europese wedstrijd van dit seizoen. De eerste twee wedstrijden werden winnend afgesloten. In Ierland trapt Ajax om 17:00 uur ’s middags af.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Sportnieuws in Amsterdam