Sportnieuws in Amsterdam

Sportnieuws in Amsterdam

Apollo Amsterdam Heren

De seizoenkaarten bij de basketbalclub Apollo Amsterdam zijn al een tijdje in de verkoop. Tot 15 juni biedt de sportclub uit Amsterdam-Zuid de ‘season tickets’ aan voor een speciaal ‘early bird’ tarief. Apollo heeft Ambitie. “Met de sponsorship van RAI Amsterdam tot de zomer 2020 hebben we ook een partner waarmee we deze ambitie kunnen nastreven”, is te lezen in een bericht van de club. Ook de jeugdteams van Apollo hebben mooie resultaten weten te halen. De jongens van de U.14, U.16 en U.18 teams stonden allen in de finale van het Nederlands kampioenschap. De teams van U.16 en de U.18 gingen er met de hoofdprijs vandoor.

Aristos Amsterdam Heren

De voorzittershamer gaat bij Aristos van de ene echte clubman naar de andere clubman. Kevin Kreuger heeft het stokje van interim-voorzitter overgedragen aan Remco Kensen die het afgelopen seizoen actief was als assistent van coach Maarten Roestenburg. Aristos won onlangs het cruciale duel met Olympia ’89 en blijft daardoor behouden voor de Eredivisie. Mooi sportnieuws voor Amsterdam. Heeft Aristos ambitie? En wie droegen er allemaal bij aan het kunststukje tegen Olympia ’89? Daarover later meer op vrijetijdamsterdam.nl.

VOC Amsterdam Vrouwen

De handbalvereniging VOC Amsterdam, toch wel dé kweekvijver van het Nederlandse dameshandbal, organiseert zaterdag 2 juni op Sportpark de Weeren aan de Volendammerweg 314 een handbalinstuif voor meisjes 6,7 en 8 jaar. De dag staat onder leiding van niemand minder dan Sharon de Bouter (zie filmpje). Opgeven kan via Sharon.Amsterdam@hotmail.com.

US Amsterdam

Op donderdag 21 juni 2018 organiseert US Volleybal het jaarlijkse bedrijventoernooi. Het toernooi zal plaats vinden van 18.30-21.00 en afgesloten worden met een borrel. Interesse? Aanmelden kan via de sponsorcommissie (sponsorcommissie@usvolleybal.nl)

Ajax Only Friends

De voetballers van Ajax-Only Friends waren dit weekend met 3 teams uitgenodigd op het internationale voetbaltoernooi van Rapid Wien in Oostenrijk. Het toernooi wordt speciaal georganiseerd voor voetballers met een beperking. Het evenement werd zowel op sportief als sociaal vlak een succes voor de Ajacieden, schrijft Ajax.nl. Aan het toernooi in Oostenrijk deden 35 voetballers en begeleiding mee. 35 voetballers en begeleiding verzamelden zich vrijdagochtend om 05.00 uur op Schiphol voor de vlucht naar Wenen. De Ajax-Only Friends eindigden op een 3e plaats. Bij de niet-selectieteams werd Ajax-Only Friends winnaar! Deelnemers aan het toernooi waren Rapid Wien, Torino, Southampton, Club Brugge, Austria Wien, Hansa Rostock en Bayer 04 Leverkusen.

Pinoké Vrouwen

Schitterend sportnieuws uit het Amsterdamse Bos. De dames 1 van Pinoké wonnen zondag de 2e play off wedstrijd met 4-1 van Rotterdam en zijn daardoor weer terug in de hoofdklasse! Een jaar na degradatie zijn de steekneuzen dus weer terug op het hoogste podium!

Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben zondagmiddag de competitie afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen PSV. Toni Payne en Soraya Verhoeve maakte de goals. Sarasola en Van den Abbeele namen na de wedstrijd afscheid en werden op gepaste wijze bedankt voor de bewezen diensten. Beide ploegen komen dit jaar nog een keer tegen elkaar in actie. Op 2 juni tijdens de bekerfinale op het terrein van IJsselmeervogels in Spakenburg.

vrijetijdamsterdam.nl