Sportnieuws in Amsterdam

Sportnieuws in Amsterdam
Archieffoto Ajax vrouwen genomen door Jacques Kattenburg.

Sportnieuws in Amsterdam

Voetbal mannen

Jong Ajax

Regerend kampioen Jong Ajax (Ajax 2) kwam dit weekend niet in actie. Aankomend weekend, op 10 september 2018, speelt het talententeam de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Tot nu toe zijn de uitslagen van de kweekvijver wisselvallig. De eerste wedstrijd tegen Roda in Kerkrade werd met 2-1. De tweede pot een week later werd met 5-2 gewonnen van Dordrecht. Het laatst gespeelde duel op vrijdag 31 augustus werd in en tegen FC Den Bosch met 1-1 gelijk gespeeld.

Voetbal vrouwen

Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen maken zich op voor de eerste competitieronde. De huidige kampioen in de Eredivisie opent de competitie op 7 september met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Op 12 september staat de eerste ontmoeting in de eerste CL ronde op het programma. Tegenstander is dat Sparta Praag. De return wordt op 26 september afgewerkt in Praag.

Handbal vrouwen

Otto Work / VOC Amsterdam

De verloren supercup van VOC Amsterdam tegen Quintus kende voor de Amsterdammers niet alleen verliezers. Handbaltalenten Eva van Diepen, Noa van der Heide en Kirsten Theron maakte hun officiële debuut bij de kweekvijver van het Nederlandse handbal.

Volleybalvrouwen

US Amsterdam

De volleybalvrouwen van kersverse Eredivisionist US Amsterdam startte donderdag 26 augustus met de eerste training richting het nieuwe seizoen. Zaterdag 6 oktober om 20:00 uur start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport dames 1. De wedstrijd wordt zoals gebruikelijk gespeeld in de Amstelcampus in Amsterdam-Oost.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: wordt supporter van Vrije Tijd Amsterdam