Leuke en gezellige sportevenementen
Foto: © Vrije Tijd Amsterdam NL

Leuke en gezellige sportevenementen 

Sportevenementen zijn niet weg te denken in Amsterdam. Vind jij het leuk om mee te doen met leuke en gezellige sportevenementen in Amsterdam? We hebben hieronder een paar leuke tips vermeld van sportevenementen waar je aan mee kunt doen. Organiseer je zelf een tof sportevenement? Leuk! Stuur dan een e-mail naar [email protected].

In verband met de coronacrisus is dit blog momenteel even niet actueel. We hopen natuurlijk dat hier snel verandering in zal komen.

Movember Run Amsterdam

Op zaterdag 30 november wordt in Amsterdam de Movember Run Amsterdam georganiseerd. Onlangs schreven we een voorbeschouwing over dit prachtige sportevenement.

Rollatorloop Olympisch Stadion

Op woensdag 4 september 2019 vindt de tiende editie plaats van de Landelijke Rollatorloop in het Olympisch Stadion. Reden voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam om met de organisatie vooruit te blikken op dit gezellige en sportieve evenement.

Nederlands Kampioenschap kanosprint

Kanoliefhebbers kijken al tijdenlang reikhalzend uit naar het Nederlands Kampioenschap kano sprint. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit met de organisatie. Het artikel is nog steeds terug te lezen.


TRI AMSTERDAM

“Zwem in het water van de prachtige Amstel vlakbij het stadscentrum. Fiets vanuit de stad de prachtige natuurgebieden van het Amstelland in”, is te lezen in het bericht van TRI Amsterdam. De TRI Amsterdam vindt plaats op zondag 30 juni 2019. Tijdens het sportieve evenement in Amsterdam zullen honderden triatleten langs het Amsterdam-Rijnkanaal en de Amstelfietsen.

Startpunt

Er wordt gestart vanaf Roeivereniging RIC en Park Somerlust. Voor meer informatie kun je het beste een kijkje nemen op de website van TRI Amsterdam. Hieronder lees je informatie over de gezellige sport events die al hebben plaatsgevonden.


HEAD Open Water Evenement De Bosbaan

Sportliefhebbers doen er verstandig aan de datum 18 augustus 2019 in de agenda te markeren. In de mooie bosbaan gelegen in het Amsterdamse Bos vindt dan de HEAD Open Water wedstrijd plaats.


Later meer over dit evenement via de website van Vrije Tijd Amsterdam. Update: vanwege een poepbacterie is de wedstrijd helaas afgelast.

Bosbaan 5, 1182 AG Amstelveen


Held Maarten gaat weer te water! 

Maarten duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Want onderzoek blijft hard nodig. Tijdens de tocht kun je op verschillende plekken mee zwemmen, dus geef je op!
——————————————————————————————————-
Persijntoernooi 2019 bij sv Ouderkerk

Traditiegetrouw vindt er op Hemelvaartsdag een gezelligheidstoernooi plaats bij sv Ouderkerk. Het toernooi heeft de naam Persijn toernooi. Op twee velden van de voetbalvereniging worden kleine veldjes uitgezet waar in poules tegen elkaar gestreden wordt. Naast het sportieve gedeelte is er van alles te doen op het Sportcomplex, gelegen aan de Wethouder Koolhaasweg.

De moeite waard om te bezoeken

Zo worden er tijdens de dag vaak zangers geregeld die gezellig komen zingen. Het begint ’s middags en het feest gaat vrolijk tot aan middernacht door. Het is absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij sv Ouderkerk.


Nescioloop 2019 op 14 april 2019

De Nescioloop 2019 is een hardloopevenement voor jong & oud! Om 09:30 uur begint het jeugdlopen, waarna om 10:30 de 15 km wedstrijd- en trimloop start, gevolgd door de start van de 8 km trimloop. Start en finish zijn op de baan van AV’23, Radioweg 89 in Amsterdam.

Nesciobrug. Foto credits: ARCAM

Voorinschrijven is mogelijk tot en met 10 april 2018. Bij voorinschrijving kan je het startnummer afhalen op zaterdag 13 april tussen 11:00 tot 16:00 uur bij Run2Day, 1e Oosterparkstraat 234, Amsterdam, en op zondag 14 april vanaf 8:30 uur tot een half uur voor de start bij AV’23, Radioweg 89, 1098 NG Amsterdam.

Chip aan de schoen

Het door de organisatie verstrekte startnummer dient duidelijk zichtbaar door de deelnemer gedragen te worden. De tijd wordt geregistreerd met een chip die je aan jouw schoen bevestigt. De chip lever je bij de finish weer in. Het dragen van de chip is verplicht tijdens de loop, zonder chip wordt je niet opgenomen in de einduitslag.


HALVE VELDJES CUP BIJ AVV SWIFT

Een mooie parel op het gebied van sportevenementen in Amsterdam is de halve veldjescup bij Swift. Op 8 februari 2019 startte de inschrijving van de populaire Halve Veldjes Cup. Het voetbalevenement vindt plaats op zaterdag 8 juni, bij het midden in de stad gelegen sportcomplex van AVV SWIFT.

Vele teams doen mee

Op de kunstgrasvelden van de in 1910 opgerichte Amsterdamse sportvereniging strijden naar verwachting 86 dames- en herenteams om de eindzege. In totaal doen er 30 dames- en 32 herenteams mee én is er een 5vs5 boardingcompetitie voor 24 extra teams.

Gezelligheid onder de ingeschreven teams

Maar, belangrijker dan de sportieve prestaties tijdens de toernooitjes, is de gezelligheid onder de ingeschreven teams, organisatie en de toeschouwers die aanwezig zullen zijn op en rond de voetbalvelden in Amsterdam Oud-Zuid.

De HVC 2019 is voor iedereen toegankelijk. Dat wil zeggen dat ook vriendenteam van buiten AVV Swift, recreatieve teams of spelers die nog nooit een voetbal hebben aangeraakt, met het gezellige toernooi mogen meedoen.

De organisatie pakt zoals vanouds groot uit

Zoals vanouds pakt de organisatie groots uit en zijn er live optredens van dj’s, acts en zangers die live muziek ten gehore zullen brengen, op het speciaal ingerichte festivalplein. Foodtrucks complementeren de boel zodat ook de inwendige mens niks tekort komt.

Het toernooi wordt afgesloten met een fantastisch feest op het festivalplein, inclusief DJ’s, een liveband, foodtrucks en acts. ‘En de laatste uurtjes gaan we los in onze kantine omgebouwde discotheek’, aldus de organisatie die al weer enthousiast vooruitkijkt naar het zomerse sportevenement in Amsterdam.


SockerRockker bij DVVA 

SockerRockker mag niet ontbreken bij onze lijst met sportevenementen in Amsterdam. Overdag een voetbaltoernooi en aansluitend een muziekfestival waar veel te ontdekken valt, dat is SoccerRocker. Zaterdag 15 juni vindt alweer de negende editie plaats op Sportpark Drieburg in Amsterdam Oost. SoccerRocker breidt dit jaar uit naar drie podia waarop twintig acts te zien zullen zijn. SoccerRocker heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een fijnschalig festival met een neusje voor veelbelovende acts.

Historie

SoccerRocker is een muziekfestival ontstaan vanuit een jaarlijks voetbaltoernooi georganiseerd bij de Amsterdamse voetbalvereniging DVVA. En gevoetbald wordt er nog steeds, maar als de ballen zijn opgeruimd begint de uitgebreide muzikale derde helft. In het verleden speelden onder andere Beans & Fatback, Claw Boys Claw, DeLikt, Birth of Joy, Pip Blom, Hallo Venray, Canshaker Pi, Afterpartees, Tusky, Fata Boom, zZz en The Miseries op SoccerRocker.

Praktisch

Het muziekprogramma begint rond 17.00 uur en duurt tot ongeveer middernacht. We verkopen een zeer beperkte hoeveelheid Early Bird tickets voor 12,50 euro. Reguliere kaarten voor het hele festival zijn 15,00 euro. Kinderen tot en met 12 jaar en stadpashouders van de gemeente Amsterdam mogen gratis naar binnen. Ons festival biedt ruimte aan 1.750 bezoekers. Wil je zeker zijn van toegang koop je kaartje dan in de voorverkoop.

In 2018 schreven we een artikel over dit befaamde toernooi bij DVVA.


vrijetijdamsterdam.nl