Sportief Paaldansen: ‘super leuke lessen en te gekke workshops’
Foto via Sportief Paaldansen

VTA Sport van Vrije Tijd Amsterdam is constant op zoek naar leuke verhalen in Amsterdam. In dat kader stelde we een aantal vragen aan Simone van Sportief Paaldansen.

Wilt u ‘Sportief Paaldansen’ eens introduceren?

“In 2009 is Sportief Paaldansen opgericht door Melissa O’Niel. Enkele jaren hiervoor maakte zij kennis met het paaldansen en dacht dat dit onmogelijk voor haar zou zijn en dat was nu juist de uitdaging, het onmogelijke mogelijk maken!! Inmiddels geven wij op vier verschillende locaties les, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. De cursisten komen met veel plezier naar de lessen waar zowel beginners als gevorderden aan mee doen.”

Wilt u het team eens aan de lezers van VTA voorstellen?

“Ons team bestaat uit drie personen die de gehele administratie regelen. Melissa O’Niel, eigenaresse, houdt zich meer achter de schermen bezig en geeft heel af en toe nog les. Rosalie Karels is part time administratief medewerkster en instructrice. Simone Agasi is administratief medewerkster. Er zijn ongeveer 55 instructrices die voor super leuke lessen zorgen en te gekke workshops.”

Wie kunnen er aan het paaldansen meedoen?

“Iedereen kan mee doen, jong, oud, man, vrouw!!”

Wat voor kleding draag je in een les?

“In de lessen draag je een short en shirt zonder mouwen of een top.”

Kunt u de verschillende cursussen en workshop een toelichten?

“Wij geven diverse soorten lessen van paaldansen tot Aerial Hoop lessen en van Twerken tot Aerial Yoga. Ook geven wij verschillende workshops, Sexy Pole, denk hierbij aan het leren paaldansen op je hakken! Crazy Pole, Twerk en Pole en de Regular Pole.”

Worden er ook uitvoeringen of demonstraties gegeven?

“Wij geven eenmaal per jaar een eindshow en er kunnen ook demonstraties gegeven worden.”

Worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd?

“Jazeker, wij geven voor de kleintjes onder ons Paalgym. Kids van 7 tot en met 14 jaar kunnen deelnemen aan deze super leuke lessen!”

Heeft u zelf nog iets toe te voegen?

“Ben je nieuwsgierig geworden en heb altijd al een keer willen leren paaldansen? Meld je aan en je staat versteld van wat jij allemaal kan!!!”

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl