Sport nieuwtjes in Amsterdam
Photo credits: AAC Rugby

Sport nieuwtjes in Amsterdam

Rugby

Mooi rugby nieuws. Tijdens de laatste ALV bij AAC is Henk Knoop geëerd en benoemd tot Erelid van AAC Rugby. De heer Knoop was reeds Lid van Verdiensten van AAC Atlethiek en AAC Rugby. Het bestuur heeft ervoor gekozen Henk Knoop ook Erelid te maken. Een prachtig eer. Namens Vrije Tijd Amsterdam gefeliciteerd meneer Knoop!

Handbal

Voor Eredivisieclub Aristos Amsterdam is het deze week de absolute week van de waarheid. Zaterdag 17 mei spelen de ‘blauw/gelen’ in de Aristoshal de return in de play-off met als inzet handhaving in de Eredivisie. De eerste wedstrijd in Oss werd verloren dus er moet sowieso gewonnen. Er zijn 250 kaarten beschikbaar voor deze spannende wedstrijd.

De handbalsters van VOC Amsterdam kende een uiterst succesvol seizoen. De ploeg die onder leiding staat van de ambitieuze en pas 28-jarige coach Ricardo Clarijs werd landskampioen en bekerwinnaar. Als beloning genieten de meiden en begeleiding van VOC momenteel van een welverdiend lang weekend in IBIZA.

Basketbal

Bij Apollo Amsterdam zijn de seizoenkaarten voor volgend jaar alweer in de verkoop. Amsterdams hoogst spelende basketbalclub biedt een ‘early bird’ korting aan. De actie loopt tot 15 juni. Onlangs tekende de in de DBL uitkomende basketbalvereniging een prachtig sponsorcontract met de RAI Amsterdam.

Voetbal

De Ajax Vrouwen staan in eerste in de kampioensgroep van de Eredivisie. Concurrent FC Twente, de huidige nummer 2, bleef in het spoor van de Ajacieden. Zij wonnen met 5-2 van PSV Eindhoven. Op 18 mei spelen de Ajax Vrouwen thuis tegen Heerenveen.

Een video van de telegraaf laat zien dat terwijl de selectie van Ajax in Dubai zit, Frenkie de Jong aan zijn herstel werkt. Het gaat volgens de speler weer de goede kant op. Maandag hoopt hij hiervan de bevestiging te krijgen bij een bezoekje aan het ziekenhuis. De speler kijkt uit naar volgend seizoen. Hij wil graag weer spelen met als wens op het middenveld. Geruchten dat de speler in 2019 naar Barcelona vertrekt worden door de Jong ontkend maar aan zijn stem te horen zit er toch een behoorlijke kern van waarheid in. Dat is te horen in het fragment van de Telegraaf.

Hockey

De hockeymannen van Amsterdam verloren het eerste play-off duel om het landskampioenschap. Thuis, in het Wagenerstadion werd er verloren van Kampong. Mocht Amsterdam aankomende zaterdag in Utrecht verliezen is Kampong kampioen van Nederland. Mocht Amsterdam winnen volgt een dag later de beslissingswedstrijd. Die wordt dan ook gespeeld bij Kampong.

De dames van Amsterdam zijn er niet in geslaagd het hockey landskampioenschap binnen te slepen. De Amsterdamse hockeyploeg moest haar meerdere herkennen in het team van Den Bosch. De Bosschenaren werden zaterdag voor de vijfde keer op rij kampioen.

Nog meer hockeynieuws uit het Amsterdamse Bos. Dames 1 van Pinoké zijn kampioen geworden in hun poule en hopen naar de play off wedstrijden weer terug te keren in de Hoofdklasse. De Play off wedstrijden worden gespeeld op 20 mei (uit), 26 mei (thuis) en misschien een 3e wedstrijd op 27 mei (ook thuis). De tegenstander is (voor zover wij het weten) nog niet bekend.

Volleybal 

US heren 1 t/m 3, uitkomend in de 2e (H1) en 3e divisie, is voor verschillende posities op zoek naar versterking. Heb je een seizoen de bank warm gehouden en wil je nu wel weer eens het veld in? Tijdje gestopt en begint het weer te kriebelen? Of wil je nu toch wel eens met eigen ogen zien hoe een gezellige, ambitieuze vereniging in hartje Amsterdam eruit ziet? Stuur voor meer informatie een e-mail naar technischecommissie@usvolleybal.nl.

vrijetijdamsterdam.nl