Spallys Dutchstyle Kickboxing:
Actiefoto Spallys! Foto credits: annemariedekkerphotography

Vrije Tijd Amsterdam is altijd maar zeker ten tijde van Corona op zoek naar leuke sportverhalen in Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Leroy van Spallys Dutchstyle Kickboxing.

De introductie van Spallys

“Bij Spallys Dutchstyle Kickboxing geven we kickboks trainingen waarbij de focus ligt op het aanleren van een goede (basis) techniek. Zowel bij zaktraining, techniektraining en personal kickbokstraining proberen we onze klanten vaardiger te maken. We zoomen in op het uitvoeren van de juiste techniek en leggen uit waarom we het doen. De sfeer is goed en we kennen onze leden bijna allemaal bij naam.”

Hoe is de kickboksschool ontstaan?

“De school is ontstaan vanuit mijn eindeloze passie en leergierigheid voor het kickboksen. Door zelf veel te trainen bij verschillende gyms in binnen- en buitenland (Thailand) en mijn vermogen hetgeen wat ik leerde te onthouden en te kunnen reproduceren. Door daar zoveel mee bezig te zijn, geef je er je eigen draai aan. Ondanks een kantoorbaan zat het kickboksen altijd in mijn gedachte dus toen zich de kans voordeed te vertrekken uit loondienst en als ZZPer te beginnen, greep ik die met beide handen aan. Ik ben begonnen met lesgeven bij verschillende gyms in Amsterdam, maar had vanaf het begin al bepaald dat een eigen gym het doel was.”

Wat is jouw rol bij Spallys?

“Ik ben hoofdtrainer en run de sportschool samen met mijn partner. Als een van onze trainers mij de ‘baas’ of ‘eigenaar’ noemt, wuif ik dat meestal weg met dat ik enkel de gek ben die het risico neemt :)”

Team van leuke trainers

“We werken met een team van (leuke!) trainers die met veel enthousiasme lesgeven en proberen onze leden beter te maken. Ook onderling kunnen we het goed met elkaar vinden wat de sfeer in de gym ten goede komt.”

De leuke aspecten van kickboksen

“Je leert doorzetten, grenzen verleggen en je wordt er weerbaarder van. Fysiek maakt het je sterker maar je zult je verbazen wat de mentale boost van een kickbokstraining kan doen met je humeur en je zelfvertrouwen. Het is mooi om onderdeel te zijn van dat proces, zeker in deze tijd.”

Spallys Dutchstyle Kickboxing: "Lesgegeven in de regen, storm, vrieskou en sneeuw"
Foto credits: annemariedekkerphotography

Kan jong en oud bij jullie komen trainen?

“We hebben leden van begin 60 rondlopen en trainen sinds kort ook kinderen vanaf 8 jaar. Alles wat daar tussenin zit, traint en is welkom bij Spallys. Iedereen is welkom.”

Wat is het hoogtepunt in de historie van Spallys?

“Dat wij op 6 januari 2020 onze deuren openden, deze op 15 maart 2020 weer moesten sluiten en er nog steeds zijn, is eigenlijk een heel groot hoogtepunt. Maar als ik er toch nog een mag noemen; we hebben dit jaar een bekende influencer getraind voor een bokspartij die hij in de eerste ronde overtuigend heeft gewonnen. Het evenement werd live uitgezonden vanuit Topsportcentrum Almere. Dat was een mooie ervaring en leuke exposure voor onze gym!”

Ondervinden jullie momenteel veel hinder door Corona?

“Zoals gezegd zijn we vlak voor de eerste lockdown opengegaan. Toen het eenmaal zover was, leek alles heel onwerkelijk. Mijn droom kwam uit in een periode die je eerder als een nachtmerrie zou bestempelen. Met twee maanden open en niet veel leden gaf dat best veel stress, maar we gingen vrij snel over naar kijken wat wel kon. We hebben kickboks tutorials gemaakt en zijn naar buiten gegaan zodra dat mocht. In overleg met de verhuurder hebben we de binnentuin achter onze gym gebruikt voor zaktrainingen. In de eerste en later ook de tweede lockdown. Niet in de laatste plaats kon dat door onze lieve, geduldige en betrokken buren die we tot op de dag van vandaag dankbaar zijn. We hebben lesgegeven in de regen, storm, vrieskou en sneeuw en tot onze verbazing trok dat mensen aan, vanuit andere gyms en andere delen van de stad. Met onze ‘boksbinnentuin’ zoals we het noemen, waren we goed zichtbaar en dat heeft ons best wat nieuwe leden opgeleverd. Dat hadden we niet beoogd omdat we eigenlijk alleen probeerde te overleven als beginnende sportschool.”

Losse lessen en rittenkaarten

“Je hoeft niet lid te zijn om mee te doen bij ons. We verkopen ook losse lessen en rittenkaarten. Als iemand het leuk vindt om eens mee te doen en kennis te maken met Spallys is deze van harte welkom.”

Heb je nog iets toe te voegen?

“Een gym openen en draaiende proberen te krijgen tijdens een pandemie is een enorme beproeving. Maar de steun en dankbaarheid van onze leden en fans sterkt ons om door te gaan. Elke pandemie zal een keer eindigen en we kijken uit naar het moment dat we weer wat zorgelozer kunnen ondernemen. Geduld is nederigheid in actie”, laat Leroy ten slotte enthousiast namens Spallys Dutchstyle Kickboxing weten.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam