Welke rugbyclubs zijn er in Amsterdam? De opties!
Ben je op zoek naar een rugbyclub in Amsterdam? Heb je net je verhuizing naar de stad achter de rug en zoek je een leuke club om te rugbyen? In de hoofdstad zijn een aantal clubs waar je rugby kunt spelen. Daarnaast is een sportclub natuurlijk ook een leuke toevoeging voor je sociale leven. We hebben de rugbyclubs in de hoofdstad voor je opgezocht. Hieronder tref je een lijst met een aantal rugbyclubs in Amsterdam.

AAC Rugby

AAC is de oudste Rugbyclub van de hoofdstad. De club heeft al vele internationale spelers voortgebracht, mannen, vrouwen, jeugd en zelfs twee Barbarians, George de Vries en Samantha Martinez Gion. De rugbyactiviteiten vinden plaats op Sportpark De Eendracht.

ASRV Ascrum

Bij ASRV Ascrum ademt het rugby. De Amsterdamse studenten­rugby­vereniging Ascrum is opgericht in 1962. Het eerste team speelt in de Ereklasse. Vanaf de oprichting van deze club is de cultuur altijd even belangrijk gebleven. Studentencultuur, rugby en ons eigen IJzeren Huisch vormen de kern van de cultuur van Ascrum. De trainingen en wedstrijden worden gespeeld op Sportpark De Eendracht.

Rugbyclub Amsterdam

Rugbyclub Amsterdam is in 2018 opgericht. Deze jonge Amsterdamse rugbyclub focust zich op de jeugd. Vanuit daar wil de club de komende jaren verder groeien. Er wordt gesport op een eigen veld bij Sportpark Tuindorp Oostzaan in Noord. Dit sportcomplex ligt dicht in de buurt van de NDSM (ongeveer 5 minuten fietsen).

vrijetijdamsterdam.nl