Organisatie Amsterdam City Swim adviseert wetsuite

Organisatie Amsterdam City Swim adviseert wetsuite
Eerdere editie Amsterdam City Swim. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Geen paniek, maar wel advies van de organisatie om morgen tijdens de Amsterdam City Swim 2019 een wetsuite aan te trekken. Dat nieuws hebben de organisatoren van de Amsterdam City Swim via hun eigen website kenbaar gemaakt.

“Morgen staan we aan de start van de Amsterdam City Swim 2019. De weersvoorspelling ziet er prima uit, echter willen we je wel dringend adviseren ons wetsuitadvies op te volgen. Dit in verband met het frisse water (18 graden).

Daarom adviseren we ALLE deelnemers om in een wetsuit te zwemmen. Een wetsuit helpt namelijk je lichaam warm te houden en bevordert je drijfvermogen. We hebben bovendien nog een aantal tips voor je samengesteld”, aldus de organisatie.

Daarnaast worden er nog wat tips uitgedeeld. Zo wordt de deelnemers aangeraden om opgewarmd te water te gaan, een korte warming up te doen, een stukje te rennen of springen, zodat het lichaam opgewarmd wordt.

Ook wordt geadviseerd niet stil te liggen in het water, je lichaam lekker in beweging te laten. Deelnemers wordt mede gedeeld dat als er hulp nodig is een vuist gebald moet worden. “De lifeguards van de KNRM liggen in het water om je te helpen. Daarnaast zijn er verschillende rustpontons, waar je eventueel kunt uitrusten.

Bij de finish ontvang je een ACS badjas en handdoek. Droog je goed af met de handdoek, houd je wetsuit aan en trek de badjas aan over je wetsuit. Op deze manier warm je het snelst op”, aldus de organisatie.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Bier liefhebbers kijken uit naar The Amsterdam BeerFestival 2019