Organisatie 60e Middenmeerloop: “Iedere hardloper is een topper”

Organisatie 60e Middenmeerloop: “Iedere hardloper is een topper”
AV '23. Foto credits: Middenmeerloop

“Iedere hardloper is een topper. Of je als hardloper nu wedstrijden wint of als laatste eindigt je beweegt altijd meer dan veel andere mensen”, vertelt Vincent Wiering namens de organisatie van de 60e Middenmeerloop. Dé herfstloop van Amsterdam-Oost en Diemen start op zaterdag 27 oktober bij Atletiek Vereniging 1923 aan de Radioweg. Vrije Tijd Amsterdam blikte vooruit op het hardloop evenement en stelde een aantal vragen aan Vincent Wiering, één van de stuwende krachten achter het Amsterdamse sportevent.

Zou je de Middenmeerloop eens willen introduceren voor de mensen die er nog niet van hebben gehoord?

“Op 17 april 1983 was de eerste Middenmeerloop ooit. Het is een hardloopwedstrijd die start op de baan op de Radioweg en een 5 en 10 kilometer parcours heeft dat gaat door Amsterdam-Oost en Diemen.”

Door wie wordt de Middenmeerloop georganiseerd?

“De Middenmeerloop word georganiseerd door AV’1923 uit Amsterdam-Oost.”

Wat is jouw rol precies bij de organisatie van de Middenmeerloop?

“Ik ben onderdeel van de organisatie. In die rol hou ik mij bezig met onder andere de aanvraag van de vergunningen en communicatie met sponsoren en professionals (o.a. verkeersregelaars).”

Hoe ziet het programma er op 27 oktober uit?

“Het programma bestaat uit een 5KM trimloop die start om tien uur ’s ochtends. De 10 KM trim en de wedstrijdloop gaan om elf uur in de ochtend van start.”

Organisatie 60e Middenmeerloop: “Iedere hardloper is een topper”
Een foto genomen tijdens de vorige editie van de Middenmeerloop.
Foto credits: Middenmeerloop

Jeetje mina, alweer de zestigste editie. Wat is het geheim?

“Doordat wij onderdeel zijn van Rondje Mokum (www.rondjemokum.nl) heeft de loop een regionaal karakter. Dat zorgt ervoor dat we met alle atletiekclubs die Amsterdam en omgeving rijk is, een constante stroom aan deelnemers hebben. Bij ons komt dat neer op zo’n 5 a 600 deelnemers per editie.“

Als je niet mee rent is het dan wel leuk om te komen kijken?

“Zeker! De kantine is open voor een hapje of drankje en je kunt altijd de mensen aanmoedigen die lopen. Zij waarderen elke toeschouwer die er aanwezig is.”

Hoe gaat het met hardlopen in het algemeen in Nederland?

“Door alle buurtloop groepjes en bootcampclubs is er een grote groep recreanten. Die zorgen ervoor dat er enorm veel hardloopwedstrijden verspreid door heel Nederland zijn. Inmiddels zelfs in de zomer wat voor loopjes altijd een lastigere periode is met de vakantie.”

Nog iets toe te voegen?

“Iedere hardloper is een topper. Of je nu wedstrijden wint of als laatste eindigt je beweegt altijd meer dan veel andere mensen.”

Interview door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Het verhaal achter Allerzielen in het Vondelpark