NK Sprint en triathlon in Ouderkerk aan de Amstel

NK Sprint tijdens triathlon in Ouderkerk aan de Amstell

NK Sprint en Triathlon nieuws! Ouderkerk aan de Amstel maakt zich op voor een hoop triathlon spektakel. Zaterdag vindt zelfs het officiële NK Sprint plaats tijdens de TRI OUDERKERK. Het is hiermee ook gelijk de finale van de Eredivisie Triathlon 2019. Dat betekent dat tijdens het sportieve evenement bekend zal worden wie de nationale titel mee naar huis mag nemen en welk team zich landskampioen mag noemen. VTA sport blikte vooruit met de organisatie.

Recreanten en wedstrijdsporters

“Er kunnen zaterdag weer recreanten mee doen. Als mensen nieuwsgierig zijn welke disciplines er worden gehouden kunnen ze het beste een kijkje nemen op onze website.”

Toeschouwers

“Voor toeschouwers is het leuk om te kijken omdat het parcours lekker compact is, waardoor je atleten meerdere keren voorbij ziet komen en je dus dicht op het spektakel zit. Dat is leuk als je kennissen, vrienden en familie meedoen maar zeker ook als je het NK – dat later op de middag wordt gehouden – wil bekijken: hier staan alle Nederlandse topatleten aan de start en dus is spektakel gegarandeerd.”

Hoe gaat het met de Triathlonsport in Nederland?

“Het gaat bijzonder goed met de Nederlandse triathlonsport. Het is één van de snelst groeiende, zo niet snelst groeiende sport van dit moment en dat is duidelijk te zien aan het aantal deelnemers dat jaarlijks aan evenementen meedoet.”

Schoon en veilig water

“Qua water: er is geen enkel probleem. Het water is gelukkig schoon en veilig”, aldus de enthousiast vooruit blikkende organisatie.

VTA Sport wenst alle deelnemers, toeschouwers en organisatoren een leuke sportieve dag toe.

Interview door:

Officiële NK Sprint tijdens triathlon in Ouderkerk aan de Amstel

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Leuke en gezellige sportevenementen

Vrije Tijd Amsterdam agenda: triathlon in Ouderkerk aan de Amstel

Volg ook ons blog: leuke dingen doen in Amsterdam