Nipte overwinning Ajax tegen Sparta in Rotterdam
Het uitvak bij Sparta tegen Ajax Foto credits: Herman Dingler/Orange Pictures

Ajax heeft zondagmiddag nipt gewonnen tegen Sparta. Op Het Kasteel in Rotterdam won de ploeg van Alfred Schreuder met 0-1. Het resultaat in Zuid-Holland betekende de derde overwinning op rij in de Eredivisie.

Eerste helft

Ajax had in de eerste helft wél het betere van het spel. Het creëerde een aantal kansen welke niet omgezet werden in een doelpunt. Een van die mogelijkheden kwam op naam van Rensch die de paal raakte.

Steven Bergwijn was evenals tegen FC Groningen goud waard voor de Amsterdammers. De snelle en technische buitenspeler schoot van afstand knap raak. De treffer betekende alweer Bergwijn’s vierde doelpunt van dit seizoen.

Even leek Sparta nog op weg naar een goal. De Rotterdammers konden echter niet profiteren toen er een misverstand ontstond tussen Pasveer en Blind.

Tweede helft

In de tweede helft kwam er geen verandering in de stand. Brobbey was nog dichtbij de 0-2 maar zag zijn inzet op de lat belanden. Sparta schoot nog een paar keer op de Ajax-goal maar zag in Pasveer een sta-in-de-weg.

Anthony

Voor en na de wedstrijd was er veel aandacht voor Ajax-aanvaller Anthony. De balvirtuoos was afwezig en werd vervangen door Steven Berghuis. “Ik wil alleen spelers die volledig met hun hoofd bij Ajax zijn”, liet Ajax-trainer Alfred Schreuder weten aan het AD.

De Braziliaan was afwezig omdat hij naar verluid naar Manchester United wil verkassen. De Engelsen deden onlangs een bod van 80 miljoen dat door Ajax werd afgewezen. Volgens verschillende media wordt er een nieuw bod voorbereid van rond de 100 miljoen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam