Mooie watersportplekken rondom Amsterdam

Mooie watersportplekken rondom Amsterdam
Beeld: Wouter Supardi via Unsplash https://unsplash.com/photos/zTplqRJC0PE

Watersport is een heerlijke manier om je te vermaken aan de kust. Er zijn verschillende stranden vlakbij Amsterdam waar je geniet van de frisse wind in je gezicht en zilte zeelucht in je longen. Of jij nu wilt gaan surfen, kitesurfen of SUP’en: dit zijn de mooiste plekken om watersport te beoefenen vlakbij Amsterdam. Ben jij niet zo actief en wil je gewoon lekker genieten van de zon? Dan zijn dit leuke strandjes in Amsterdam zelf.

Het strand van Zandvoort

Zandvoort heeft een schitterend zandstrand van maar liefst 9 kilometer lang. Het hele jaar door is het hier goed vertoeven, niet alleen op het strand maar juist ook op het water. Vooral golfsurfen en kitesurfen is hier erg populair, maar ook kun je hier uitstekend windsurfen, SUP-boarden en zeilen. Heb je nog nooit een watersport beoefent maar zou je dit graag een keertje doen? Dan kun je hier bij diverse surfscholen terecht voor een lesje. Ook is het mogelijk om materialen te huren, wat prettig is als je net begint met (kite)surfen en nog geen eigen materiaal hebt.

Watersporten op het Nieuwe Meer

Het Nieuwe Meer ligt bovenaan het Amsterdamse Bos. Hier kun je fantastisch zeilen, suppen, windsurfen of een bootje huren voor een ontspannen tocht. Het is zelfs mogelijk om vanaf het meer naar de Amsterdamse grachten te varen. Het Nieuwe Meer vormt een verbinding tussen de Ringvaart van de Haarlemmerpolder en het riviertje de Schinkel. Je kunt dus naar de Schinkel varen via de Nieuwe Meersluis, die weer in open verbinding staat met de kanalen en grachten van Amsterdam.

Muiderberg: watersport op het IJmeer

Rondom het IJmeer liggen verschillende goede plekken om te gaan watersporten. Muiderberg is populair bij windsurfers, kitesurfers en zeilers. Tussen half april en begin oktober is de haven van Muiderberg een heerlijke plek om te surfen en te zeilen. Ook worden hier kano’s en SUP-boards verhuurd en is er een kiteschool voor de echte durfals. Als je al kunt watersporten kun je hier natuurlijk het hele jaar door genieten van jouw sport.

De Noordzee in bij Bloemendaal

Bij Bloemendaal heb je de keuze uit talloze watersporten. Spring de branding in met een surfplank of SUP-board, trotseer de golven tijdens het kitesurfen of windsurfen of ga catamaranzeilen. Dit is een spectaculaire manier van zeilen waarbij je hangt in een trapeze terwijl je voelt hoe de catamaran door het water snijdt. In Bloemendaal kun je les krijgen in het catamaranzeilen, wat zelfs voor ervaren zeilers een spannende nieuwe ervaring is.

Urban Sports Zone

Ben jij gek op watersporten maar kun jij de stad even niet verlaten? Dan kun je natuurlijk een bezoek brengen aan een van de skateparken of je longboard gebruiken als vervoersmiddel. Zo werk je toch aan jouw balans en kun je jouw hoofd lekker leeg maken terwijl je wacht op de volgende keer dat je kunt gaan kite-, wind-, of golfsurfen. Op het Zeeburgereiland wordt momenteel een gigantische skatebaan gebouwd. Met een oppervlakte van 3.000 m2 wordt dit de grootste skatebaan van Europa!