Mister Amateurvoetbal Mathijs Groenewoud verlaat Het Amsterdamsche Voetbal
Zimra Geurts en Mathijs Groenewoud. Foto: Het Amsterdamsche Voetbal
Mister Amateurvoetbal Mathijs Groenewoud verlaat Het Amsterdamsche Voetbal

Vervelend en opmerkelijk nieuws in de wereld van het amateurvoetbal in Amsterdam en omstreken. Mathijs Groenewoud heeft besloten per direct zijn taken als hoofdredacteur van het uiterst succesvolle online medium Het Amsterdamsche Voetbal neer te leggen vanwege gezondheidsklachten. Deze week droeg de drijvende kracht achter de voetbal website het stokje over aan zijn compagnon Jos van Mieghem.

Op de website van Het Amsterdamsche voetbal is een reactie van compagnon Jos van Mieghem te lezen. “Het is ontzettend jammer dat Mathijs niet verder kan met Het Amsterdamsche Voetbal”, zegt Jos van Mieghem, zijn compagnon en vanaf nu alleen eigenaar. “Onder zijn leiding, met de medewerking van vele vrijwilligers, is er een grote familie ontstaan in de regio Groot-Amsterdam met een gezamenlijke liefde voor het amateurvoetbal.”

“De afgelopen zes jaar hebben we samen iets opgebouwd dat te mooi is om te staken. Mathijs vervangen kan niet, maar we gaan de laatste maanden van het seizoen benutten om kleine aanpassingen te doen, versterking te zoeken en nieuwe plannen voor de toekomst te ontwikkelen. Na de zomer zullen we in een nieuwe opstelling starten aan de volgende fase in het bestaan van Het Amsterdamsche Voetbal.”

Zijn kindje

Groenewoud, een graag geziene gast langs de lijn en in menig sportkantine maakte van ‘zijn kindje’ dat begon met enkele vrijwilligers een uiterst professioneel en succesvol voetbal media bedrijf. Oud-collega Maarten Bax zei destijds hierover: “Het succes van Mathijs zit ‘m in de oprechte interesse in de Amsterdamse amateurclubs.” Dat is iets wat menig lid van de voetbalclubs in de stad zeker zullen beamen.

Afscheidsbrief

Beste voetbalvrienden,

Helaas heb ik afgelopen week de beslissing moeten nemen om mij terug te trekken uit Het Amsterdamsche Voetbal. Mijn gezondheid laat het niet meer toe om mij dagelijks bezig te houden met mijn grote passie.

Mijn lichamelijke situatie is de afgelopen maanden flink verslechterd waardoor ik niet meer is staat ben de door mij gewenste werkzaamheden uit te voeren. Dit zat er al een tijd aan te komen, maar ik heb het zo lang mogelijk proberen uit te stellen omdat Het Amsterdamsche Voetbal mij veel plezier en afleiding bezorgde. Door de toegenomen klachten is daar helaas geen sprake meer van.

Met pijn in mijn hart heb ik daarom de keus moeten maken om afscheid te nemen van Het Amsterdamsche Voetbal. In de afgelopen zes jaar is het van een hobby project (om het voetbal in Amsterdam weer op de kaart te zetten) uitgegroeid tot een professioneel bedrijf waar voetbalminnend Amsterdam niet meer zonder kan. Met meer dan vijf miljoen bekeken pagina’s per jaar zijn we erin geslaagd het amateurvoetbal in Amsterdam weer een gezicht te geven. Iets waar ik erg trots op ben.

Na een goed gesprek met mijn compagnon Jos van Mieghem heeft hij besloten Het Amsterdamsche Voetbal voort te zetten. Ik zal daar niet meer aan verbonden zijn. Niet als eigenaar en niet als hoofdredacteur. Wel zal ik, als mijn medische situatie het toelaat, de presentatie van diverse evenementen voor mijn rekening blijven nemen. Ik ga het amateurvoetbal zeker niet verlaten en zal regelmatig mijn gezicht langs de lijn laten zien.

Tot snel ergens langs de velden!

Mathijs Groenewoud

Sportmedia

Groenewoud was al vanaf 1991 werkzaam in de mediabranche. Hij werkte bij RTV Amstelveen, deed de Amsterdamse Sport bij SportClub TV en was jarenlang werkzaam als verslaggever, programmamaker en presentator bij RTV Noord-Holland.

Door: Rik Verkaik

Filmpje Ton Ojers en Mathijs Groenewoud YouTube credits: eyebytes

vrijetijdamsterdam.nl