Jumping Amsterdam vernieuwt voor zestigste editie

Jumping Amsterdam vernieuwt voor zestigste editie
Jumping Amsterdam 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Jumping Amsterdam vernieuwt voor zestigste editie

De organisatie van Jumping Amsterdam maakt zich op voor de zestigste editie van 24 t/m 27 januari 2019. Met de terugkomst van de FEI Wereldbeker springen is het programma op de schop gegaan. De programmering is niet de enige verandering die op stapel staat voor ‘The Diamond Edition’ van het evenement in de Amsterdamse RAI. Qua publieks- en standhoudercapaciteit breidt Jumping Amsterdam flink uit.

Extra hal tijdens zestigste editie

Jumping Amsterdam krijgt komende editie beschikking over een extra hal. Deze hal werd voorheen gebruikt voor stalling. Het stallencomplex wordt nu elders in de RAI opgebouwd. Directeur Annemarike van Putten-Bunschoten licht de nieuwe indeling toe: “Met 4.000 m² extra oppervlakte kunnen we een aantal langgekoesterde wensen in vervulling laten gaan. Het promodorp wordt met 700m² uitgebreid. Op die manier is er voor onze bezoekers een gevarieerder aanbod aan standhouders, dat uiteenloopt van ruitersport tot sieraden en van de nieuwste modellen paardenauto’s tot bruidsmode. Daarnaast worden zowel het drukbezochte feestplein als de sushibar ruimer opgezet. Direct aan de publieke losrijpiste komt een nieuw cateringterras met de toepasselijke naam ‘Het Vondelpark’.”

Ook het hospitality terras wordt uitgebreid

De afgelopen edities kende Jumping Amsterdam uitverkochte dagdelen. “We merkten dat we steeds vaker en eerder ‘nee’ moesten verkopen. Jumping Amsterdam is een fantastisch evenement, waar we graag zoveel mogelijk mensen van willen laten genieten. Met de verhoging van de de capaciteit van de publiekstribune kunnen we meer bezoekers verwelkomen in de RAI. Ook het hospitality terras op de lange zijde wordt uitgebreid met een extra laag, zodat we nog meer gasten kunnen ontvangen. Het is mooi dat we deze ontwikkelingen kunnen realiseren in ons jubileumjaar,” vertelt Van Putten-Bunschoten.

We zetten een flinke stap voorwaarts

Sportdirecteur Irene Verheul is meer dan enthousiast over de nieuwe programmering: “Met de terugkeer van de Wereldbeker springen zetten we met sportprogramma een flinke stap voorwaarts. Een dubbele wereldbekerstatus staat garant voor topdeelname in beide disciplines. Dat verdient een evenement als Jumping Amsterdam!”

Kwaliteit bieden voor zowel ruiters als onze bezoekers en gasten staat voor Jumping Amsterdam voorop. Verheul: “Het internationale sportprogramma bestaat eigenlijk alleen maar uit hoogtepunten met de Wereldbeker dressuur op de vertrouwde zaterdagmiddag. Het slotstuk op zondagmiddag is de Longines FEI Jumping World Cup™. De Grote Prijs van Amsterdam verhuist daarmee van de zondagmiddag naar de zaterdagavond.”

De kaartverkoop voor Jumping Amsterdam 2019 – The Diamond Edition start op 1 oktober 2018. Kijk voor het volledige programma en meer informatie op www.jumpingamsterdam.nl.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Foto album rondom Jumping Amsterdam 2018 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here