Hurley - Bloemendaal
Hurley - Bloemendaal. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Verslagenheid bij de hockey dames van Hurley na het laatste fluitsignaal in het Amsterdamse Bos vanmiddag. De ploeg van hockeycoach Jore Nolte had zojuist, twee minuten voor het verstrijken van de speeltijd bij een tussenstand van 1-1, de deksel op de neus gekregen, 1-2.

Wedstrijd

Het begon zo mooi voor Hurley toen Hannah Lemmens in de tweede helft, na een heerlijke solo, van afstand strak raak schoot. Het gevierde doelpunt, dat op een hoop gejuich kon rekenen vanaf de Hurley dug-out was van korte duur doordat Bloemendaal even daarna op gelijke hoogte wist te komen.

Hurley vs Bloemendaal
Hurley tegen Bloemendaal, toen het nog 1-1 stond.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Melle Spruijt scoorde namens de oranje hemden uit een strafcorner, de gelijkmaker voor Bloemendaal. Spruijt faalde in de eerste helft nog voor haar ploeg door een strafbal op de paal te pushen.

VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner
VJ Academy Banner

Nadat beide ploegen trachtten de overwinning binnen te slepen sloeg zo’n drie minuten voor het verstrijken van de speeltijd het noodlot voor Hurley toe. Bloemendaal kreeg een strafcorner en uit dat moment schoot Spruijt zich van schlemiel tot held, 1-2.

Blijdschap en teleurstelling

De spelers en de begeleiding van Hurley verlieten teleurgesteld het veld en de speelsters van Bloemendaal werden onder begeleiding van een applaus van het meegereisde publiek naar de kleedkamer begeleid.

De stand

Hurley staat na vanmiddag op de 8e plek van de ranglijst met 16 punten uit 13 gespeelde wedstrijden. Bloemendaal liep door de overwinning uit op Pinoké. De steekneuzen verloren met 0-4 van SCHC.

Speelsters Hurley

Sabine van Silfhout, Charlotte Adegeest, Margot Zuidhof, Lisa Visser, Renée van den Brand, Yentl Leemans, Pamela Raaff, Maartje van der Vis, Sabine Plonissen, Teuntje Horn, Denise Admiraal, Lise Donkersloot, Daphne Koolhaas, Floor Ouwerling, Tess van Ramshorst, Hannah Lemmens en Wendela van Dedem

Speelsters Bloemendaal

Coco Ankum, Romy van As, Diana Beemster, Laurien Boot, Sterre Bregman, Josien Galama, Tamara Gruter, Pien Holleman, Myrthe van Kesteren, Joelle Ketting, Kim van Leeuwen, Ekki Lemmink, Helen Richardson-wals, Kate Richardson-walsh, Kiki Rozemeijer, Melle Spruijt en Pien Tol

Geschreven door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ons op Snapchat: vrijetijdams

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam