SV Arminen tegen AMSTERDAM. Op de foto Robert Tigges na de 2-2. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

De hockeyers van Amsterdam zijn zondagmiddag in Wenen derde geworden tijdens de Euro Hockey Indoor Club Cup in de zaal. De Amsterdamse ploeg van trainer Dirk Loots versloeg in strijd om de derde en vierde plek de Engelse hockeyploeg East Grinstead met 4-2. Voor de ‘rood/zwarten’ kwamen de goals op naam van Robert Tigges (2x), Johannes Mooij en Boris Burkhardt. Tot vijf minuten voor tijd stond Amsterdam nog met 4-0 voor, waarna de Engelsen terugkwamen tot 4-2, maar de zege niet meer in gevaar kwam.

De halve finale    

Amsterdam verloor in de halve finale tegen de Duitse titelfavoriet Uhlenhorst Mulheim met 6-4. Via Thijn Lissone werd nog wel de voorsprong genomen maar gingen de ploegen desondanks met een 4-1 stand in het voordeel van de Oosterburen richting de rust. Na de pauze bouwden de Duitsers die voorsprong zelfs uit tot 6-1. Het team uit de hoofdstad gaf zich echter niet gewonnen en kwam door scores van Robert Tigges (2x) en Teun Rohof nog terug tot 6-4. Echter werd deze voorsprong door Mulheim niet meer uit handen gegeven.

Poule wedstrijden

Zaterdag, in de derde poule wedstrijd gespeeld tegen SV Arminen had Amsterdam zich met een 2-2 gelijkspel in een leuke wedstrijd, geplaatst voor de halve finale, nadat er in de eerdere twee poule wedstrijden was gewonnen en verloren. Tegen het Zweedse Partille SC werd er een 2-1 verlies geleden. Later op de dag werd dat verlies met een 5-4 zege tegen de Spaanse ploeg SPV Complutense weer goedgemaakt.

Mirco Pruyser

Amsterdam deed het tijdens het Euro Hockey Indoor Club Cup toernooi zonder sterspeler Mirco Pruyser. De 27-jarige sterspeler vertrok na het winnen van de landstitel in de zaal richting India voor een lucratief avontuurtje. Pruyser versterkt een aantal weken de club Jaypee Punjab Warriors uit India.

Veldcompetitie

Nu het Europese zaalavontuur weer ten einde is kan Amsterdam zich langzaam gaan richten op de hervatting van de veldcompetitie in de hoofdklasse. De Amsterdammers staan tweede op de ranglijst met zes punten achterstand op koploper Bloemendaal en doen zodoende nog volop mee in de titelstrijd. In het Amsterdamse Bos start Amsterdam het tweede deel van het hockeyseizoen met een thuiswedstrijd tegen Kampong.

vrijetijdamsterdam.nl

Hockeyers Amsterdam geven viering lustrum jaar extra glans