Autosportvereniging De Vechtstreek

Vrije Tijd Amsterdam is altijd op zoek naar mooie verhalen in en rondom Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Daan Pont van Autosportvereniging De Vechtstreek.

Wilt u de Autosportvereniging De Vechtstreek eens introduceren?

“ASV De Vechtstreek bestaat al meer dan 70 jaar. Er worden kleine autoritten georganiseerd, zowel kaartlezen, bol-pijl en routebeschrijving. Het grootste evenement is de Nacht Van Weesp. Dit jaar de 49e editie. Het bestuur van ASV de Vechtstreek, is de Organisatie achter de vereniging. Daarnaast zijn er een sportcommissie, een organisatiecomité van de Nacht van Weesp en nog een aantal kleinere commissies.”

Hoe ziet een dag eruit als je met een rit van ASV de Vechtstreek mee doet?

“Je rijdt naar Weesp naar het betreffende startpunt; je schrijft je in, leest het reglement, drinkt koffie, praat wat met elkaar en om de minuut worden de equipes gestart. Je komt terug bij de finish op hetzelfde adres als de start, daar levert je de controlekaart in. Vervolgens drinkt je nog een drankje met een bitterbal en bekijk je de uitleg van hoe je het volgens de organisatie had moeten doen. Je hoort en ziet de uitslag en wellicht win je een beker.”

Wordt er ook in competitieverband gereden?

“Door leden van de vereniging worden er in drie klassen in competitieverband gereden. De A-klasse zijn de besten, de B-klasse is wat minder en de C-klasse is voor de beginnende equipes. Als je mee wil doen in de clubcompetitie moet je lid zijn van de vereniging, voor het overige hoef je geen lid te zijn.”

Kunt u de Nacht Van Weesp eens toelichten?

“De Nacht Van Weesp is een hoogtepunt en wordt ditmaal voor de 49e keer georganiseerd. Het evenement vindt op 14 en 15 mei plaats. Deze bestaat uit 4 trajecten: 2 kaart-lees trajecten, 1 bol-pijl traject en 1 routebeschrijvingen traject. Na traject 2 is er een pauze van minstens een uur met een buffet in een goed restaurant. De start van de eerste equipe om 17:30 uur en de finish vanaf 4.00 uur, zijn beiden bij een garage in Weesp. Zie voor verdere informatie op de Facebookpagina van De Nacht Van Weesp.”

Heeft u nog iets toe te voegen?

“Er is nog meer informatie te vinden op de website www.asvdevechtstreek.nl en www.nachtvanweesp.nl.”

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam