Het verhaal achter wielrenvereniging ARC Ulysses

Het verhaal achter wielrenvereniging ARC Ulysses
Foto: Dee Gee Photography © deegee-foto.nl

VTA Sport van Vrije Tijd Amsterdam is constant op zoek naar leuke verhalen van sportverenigingen in Amsterdam. In dat kader stelde we een aantal vragen aan Ger Kohn, de secretaris van de bijna 100 jarige wielrenvereniging ARC Ulysses.

Kunt u ARC Ulysses kort introduceren?

“Ulysses is een wielrenvereniging voor de jeugd vanaf 8 jaar en voor volwassenen. Op het sportpark de Weeren Beemsterstraat 654 in Amsterdam-Noord hebben wij een afgesloten wielrenparkoers. In februari 2021 bestaan wij 100 jaar.”

Hebben jullie veel moeten improviseren door de Coronacrisis?

“Ja toch wel, er mochten geen activiteiten georganiseerd worden en ook de Ronde van het Purmerplein op Hemelvaartsdag, moest helaas geannuleerd worden.”

Wat zijn de kernwaarden bij ARC Ulysses?

“Wij willen ieder lid in staat stellen om zijn of haar sport op een leuke en veilige manier te beleven, zonder dat de prestatie nu echt van doorslaand belang is.”

Moet je lid zijn om mee te kunnen doen met de activiteiten?

“In eerste instantie niet, wij organiseren op de donderdagavonden een instapkoers voor aspirant leden met voorrijders tijdens de eerste 45 minuten. Deze geven ook aanwijzingen hoe te schakelen en hoe de bochten genomen moeten worden. Maar daarna is het wel de bedoeling dat je lid wordt en zodoende minimaal een basislicentie ontvangt, waarmee je ook verzekerd bent.”

Wat is het hoogtepunt in de historie van ARC Ulysses?

“Toch wel de deelname aan Olympia’s tour door Nederland met ons clubteam en onlangs het behalen van de WK veldrit titel van Marianne van Leeuwen bij de dames, in haar leeftijdscategorie.”

Drijft ARC Ulysses op vrijwilligers?

“Ja, onze vereniging drijft volledig op vrijwilligers. We zijn ontzettend blij met iedereen.”

Organiseren jullie ook wedstrijden en toernooien?

“Wij organiseren zoals eerder vermeld de Ronde van Het Purmerplein en op ons clubparkoers het Kampioenschap van Waterland en een ACC veldrit.”

ARC Ulysses gaat al een lange tijd mee. Wat is het geheim?

“Normaal doen en investeren in de jeugdafdeling.”

Wat is de ambitie van ARC Ulysses kijkende naar een periode van 5 jaar?

“Wij willen nog steeds groeien in het leden aantal en weer komen tot een elite team onder de naam Team Amsterdam waarmee we aan de clubcompetitie kunnen deelnemen.”

VTA Sport bedankt Ger Kohn voor de antwoorden en wenst iedereen bij ARC Ulysses een mooie en sportieve toekomst toe!

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl