Het verhaal achter S.K.V. Amsterdam
Leden van S.K.V. Amsterdam

Vrije Tijd Amsterdam is altijd maar zeker in tijden van Corona op zoek naar leuke verhalen in de hoofdstad. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Femke Terpstra van S.K.V. Amsterdam.

Zou je S.K.V. Amsterdam eens willen introduceren?

“S.K.V. Amsterdam is een gezellige korfbalvereniging voor studenten waarin zowel korfbal als gezelligheid centraal staat.”

Wat is jouw rol bij S.K.V. Amsterdam?

“Mijn rol binnen S.K.V. Amsterdam is secretaris, dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de interne en externe contacten. Samen met twee anderen, een voorzitter en penningmeester, vormen wij het bestuur. Wij zijn de eindverantwoordelijke binnen de vereniging en sturen de commissies aan. Persoonlijk is mijn doel dat ik paraat sta voor alle leden, zodat iedereen zich welkom voelt!”

Heeft S.K.V. Amsterdam veel hinder ondervonden door de coronacrisis?

“Als sportvereniging lag de sport in het begin lange tijd stil. Toch hebben we de switch naar online gemaakt, door activiteiten te organiseren en achter de computer te sporten. Voorbeelden van activiteiten variëren van pubquiz tot kroegentocht. Hierdoor hebben we het verenigingsgevoel behouden en de sociale contacten kunnen bieden zoals we gewend zijn! Momenteel zijn we heel blij dat we ‘gewoon’ mogen trainen, op anderhalve meter afstand en in kleine groepjes.”

Kun je iets meer vertellen over studentenkorfbal bij KNKV?

“In Nederland zijn er 11 verschillende studentenverenigingen, verbonden onder de Studenten Korfbal Commissie dat onderdeel is van het KNKV. Elke vereniging organiseert één toernooi per jaar, bestaande uit een feest op de zaterdagavond en een korfbaltoernooi op zondag. Er zijn tijdens het weekend verschillende prijzen te winnen, waaronder een feestprijs, outfitprijs en uiteraard de winnaar van het toernooi. Aan het einde van het jaar komt er zo een winnaar van de ‘barometer’, die zich de beste studentenvereniging van Nederland mag noemen! Dit jaar wordt de barometer ook online gehouden met challenges vanuit alle verenigingen, zodat we ook contact houden met studenten door heel Nederland.”

Hoe zou je de sfeer bij jullie korfbalvereniging omschrijven?

“We zijn een kleine vereniging waardoor we automatisch een hechte club van actieve leden hebben. Binnen de vereniging is er een grote variatie, zo hebben we met verschillende lidmaatschappen voor iedere wat wils. Voor gezelligheid kan je altijd bij S.K.V. Amsterdam terecht!”

Studentenleven of korfbal?

“Waarom kiezen? S.K.V. biedt de kans om beide te combineren en zo hoef je niet te kiezen!”

Wat maakt korfbal zo leuk?

“Korfbal is een gemengde sport wat veel dynamiek biedt en waar iedereen welkom is. Het is een technische sport waar ook veel inzicht voor nodig is. Vaak worden er hechte vriendengroepen voor het leven gemaakt!”

Wie zijn de drijvende krachten van S.K.V. Amsterdam?

“Eigenlijk draagt iedereen zijn steentje bij binnen de vereniging. Het bestuur en de vele commissies wisselen ieder jaar, waardoor er veel leden actief zijn en blijven. Zelfs de oud-leden blijven nog verbonden aan de vereniging!”

Wat is het mooiste hoogtepunt in de geschiedenis van S.K.V. Amsterdam?

“Op het studentengebied hebben we de barometer gewonnen, waardoor we voor een jaar de leukste studentenkorfbalvereniging van Nederland waren! Op sportief vlak hebben we een internationaal toernooi in Slowakije bijgewoond waar we ook tegen hun nationale team hebben gespeeld.”

Vinden er andere activiteiten naast korfbal plaats?

“Jazeker! Elke eerste donderdag van de maand hebben we een borrel bij ons stamcafé Woody’s, daarnaast hebben we studententoernooien en diverse maandelijkse activiteiten. Hoogtepunten hierbij zijn ons gala en weekendje weg.”

Nog iets toe te voegen?

“Ook al is het een rare tijd, wij onthouden altijd de tekst van ons favoriete nummer: Het regent zonnestralen!”

VTA bedankt Femke Terpstra en wenst iedereen bij S.K.V. Amsterdam een sportieve, gezellige en gezonde toekomst toe!

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

 

 

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam