Isa Ternede van VOC in actie tegen Kwiek Raalte. Foto credits: © Orange Pictures / Henk Seppen

Regerend landskampioen VOC Amsterdam komt voorlopig niet meer uit in competitieverband. Dat heeft het bestuur van de handbalvereniging bekend gemaakt naar aanleiding van de persconferentie op dinsdagavond van Mark Rutte. Op de Facebook-pagina is te lezen dat er voor de sport weer een aantal dingen zullen veranderen. Regels die er al waren blijven onverminderd van kracht.

Nieuwe coronamaatregelen

Bovenop de huidige regels is bepaald dat personen boven de 18 jaar alleen individueel mogen sporten, of in teamverband met maximaal vier personen. Uitgezonderd topsport en betaald voetbal zullen competities voor volwassenen worden stilgelegd. Kinderen tot en met 18 jaar mogen sporten in teamverband. Onderlinge wedstrijden met teams van de eigen club is toegestaan. Naast de sportkantine zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Gezond blijven

Samengevat betekent dit dat de handbalcompetitie voor zowel de jeugd als senioren is stilgelegd. Voor alle jeugdteams bij VOC gelden vooralsnog dezelfde trainingstijden en trainingslocaties. “Natuurlijk zijn wij niet blij met deze maatregelen, maar helaas is het noodzakelijk om het Corona virus de baas te worden. Voor nu, blijf a.u.b. gezond en volg alle regels en richtlijnen op”, schrijft het VOC-bestuur.

Speciaal trainingsprogramma

Zowel het eerste als tweede team van VOC eindigen de competitie voorlopig als koploper. Het tweede team staat met 8 punten uit 4 duels bovenaan in de Eerste Divisie. Het eerste team is met 6 punten uit 3 duels lijstaanvoerder in de Eredivisie. Voor de damesselectie zal door de technische staf een speciaal trainingsprogramma worden opgesteld.

Sporten op Papendal

Veel speelsters maken onderdeel uit van de speciale handbalacademie op Papendal. Mark Rutte maakte dinsdagavond bekend dat het topsportprogramma daar wel plaats mag vinden, mits de huidige Coronamaatregelen in acht worden genomen.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam