FC Trappist: ‘Fanatiek op de fiets, gemoedelijk ernaast’

FC Trappist: 'Fanatiek op de fiets, gemoedelijk ernaast'

VTA Sport van Vrije Tijd Amsterdam is constant op zoek naar leuke sportverhalen in en rondom Amsterdam. In dat kader stelden we een aantal vragen aan Mart Dominicus, de voorzitter van FC Trappist.

Kun je allereerst FC Trappist kort introduceren?

FC Trappist is een officieuze wielervereniging (dus geen lid van de KNWU), met toer en wedstrijd-activiteiten. Doel is in beide verbanden gezamenlijk van fietsen te genieten.

Wanneer is FC Trappist opgericht?

Onze vereniging is in 1976 opgericht, toen fietsen onder (oud-)studenten begon op te komen.

Waar kun je aan meedoen als lid van FC Trappist?

We hebben van maart tot eind september een volle kalender met zowel toertochten als wedstrijden, doorgaans verreden op het wielerparcours bij Spaarnwoude. In het winterseizoen zijn we aangesloten bij de Amsterdamse Cross Competitie, een serie veldritwedstrijden in en rondom Amsterdam.

Wat zijn de kernwaarden van FC Trappist?

Fanatiek op de fiets, gemoedelijk ernaast.

Hoe gaat het bij FC Trappist met de vrijwilligers?

Zoals bij vrijwel elke vereniging houdt het niet over. We redden het doorgaans net.

Zijn jullie nog op zoek naar nieuwe leden?

Zeker, nieuwe aanwas is bijzonder welkom.

Zijn er voldoende sponsors?

We hebben een handvol kleine, maar trouwe sponsors. Dat volstaat.

Wat is het hoogtepunt dat jullie tot dusver hebben meegemaakt?

Dat zijn er vele. Zoals onze jaarlijkse wedstrijd op het circuit van Zandvoort. Maar ook onze toertochten rond het IJsselmeer en zelfs de Zuiderzee zijn hoogtepunten. En de film die we een paar jaar geleden gemaakt hebben over ons 40-jarig bestaan. Of de gezamenlijke uitstapjes naar het buitenland, zowel in toer- als wedstrijdverband, zoals de Ronde van de Mont Aiguoal, in het kielzog van schrijver/coureur Tim Krabbé.

Hoe kijkt FC Trappist naar de toekomst?

De gemiddelde leeftijd van onze leden is hoog. Dus jong bloed is welkom én nodig om de club vitaal te houden. Voor de rest weinig reden tot zorgen.

VTA Sport bedankt Mart Dominicus voor zijn tijd en antwoorden. We wensen iedereen bij FC Trappist een gezonde, mooie en gezellige toekomst toe!

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl