Een bijzondere plek waar je al na vijf minuten vergeten bent in Amsterdam te zijn
Foto via Stichting Waveren

“Onder de rook van de grote stad, goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer, ligt Manege Waveren. Een bijzondere plek, waar alle bezoekers al na vijf minuten vergeten dat ze nog steeds in Amsterdam zijn”, zegt Kaat Scheers namens de Stichting Waveren.

De gemoedelijke landelijke sfeer op het terrein en de uitgestrekte weides eromheen geven je het gevoel er echt even úit te zijn.

De rol van de manege in de buurt

“De manege speelt een mooie rol in Amsterdam-Zuidoost. Er komen hier veel kinderen uit de buurt paardrijden. Er komen ook kinderen via scholen uit Amsterdam- Zuidoost naar de manege. Veel kinderen komen anders niet in aanraking met de paardensport.”

Het team achter Stichting Waveren

“We hebben een leuk en enthousiast team. Ceciel is bestuurder, Kaat is bedrijfsleider, amber is hoofdinstructrice, Bernice is hoofd stallen, Ariana is algemeen medewerkster en Alina is BBl-er, d.w.z. dat ze op school zit én bij ons in dienst is.”

Activiteiten op de manege

“Op de manege worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kun je hier paardrijden, kinderfeestjes houden, freestyle lessen volgen en helpen met de verzorging van de dieren.”

Vrijwilligers

“We hebben een aantal vrijwilligers. Zij zijn belangrijk voor de manege. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.”

De doelgroep

“We richten ons voornamelijk op kinderen. Er zijn maar weinig volwassenen die aan de activiteiten op de manege deelnemen. Nieuwe kinderen zijn welkom.”

Paardrijden in Amsterdam-Zuidoost

“Paardrijden is geen populaire sport in Amsterdam-Zuidoost, maar we merken dat als kinderen er via school mee in aanraking komen, ze het over het algemeen heel erg leuk vinden om te doen.”

Hoogtepunt in de historie

“Het hoogtepunt in de historie is toch wel het zelfstandig worden in 2003. Voor die tijd waren we onderdeel van Alcides, een welzijnsorganisatie.”

Vrije Tijd Amsterdam bedankt Kaat Scheers voor haar tijd en antwoorden. We wensen iedereen bij Stichting Waveren een mooie, gezellige en gezonde toekomst toe!

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Orkesten Jong en Groot Excelsior bedenken alternatief voor kerstconcerten