Benauwde zege Oranje in eerste duel hoofdfase WK
Bo van Wetering speelde een hoofdrol in de gewonnen WK wedstrijd tegen Roemenië. Foto: Orange Pictures / Henk Seppen

Het Nederlands handbalteam heeft de eerste wedstrijd in de hoofdfase van het WK winnend afgesloten. In Spanje won de ploeg van bondscoach Monique Tijsterman met 31-30 van Roemenië. In de laatste fase van het duel werd het onnodig spannend en was het allerminst zeker dat de Oranjehemden met een zege van het veld af zouden stappen. Door de winst is Oranje voor de vierde keer op rij ongeslagen tijdens het wereldkampioenschap.

In de eerste helft oogde Oranje wat onstabiel. Desondanks leek er qua scoreverloop lang in de wedstrijd geen vuiltje aan de lucht. Oranjespeelster Bo van Wetering stak er in de eerste helft met kop en schouders bovenuit. De kersverse linkerhoek speelster van het Deense Odense Håndbold bekroonde haar goede spel met een flink aantal mooie treffers.

Met de rust stond het 17-14, waarna Nederland in de tweede speelhelft uitliep naar 22-16. Uiteindelijk zagen de toeschouwers zelfs 26-21 op het scorebord staan. Waar niemand op rekende gebeurde toch. De Roemenen kwamen terug tot 29-29 en voor de Nederlandse Internationals werd het vechten voor wat ze waard zijn.

Oranje mocht blij zijn met Tess Wester die zich met knappe reddingen een goede ‘sta in de weg’ toonde en routiniers Angela Malenstein en Estavana Polman die met de laatste twee Oranje-treffers op tijd aan hun wederopstanding lijken te zijn begonnen.

Door de zege op Roemenië blijft de huidige wereldkampioen op koers liggen om de laatste acht van het wereldkampioenschap te bereiken. Aankomende zaterdag staat vanaf 18:00 uur het duel tegen Kazachstan op het programma. Maandag volgt de absolute kraker met als tegenstander Europees kampioen Noorwegen.