Amsterdamse volleyballiefhebbers kunnen hun hart ophalen
Bij US Volleybal zullen ze blij zijn met het volleybalnieuws! Photo: JohnsPictures.nl

Amsterdamse volleyballiefhebbers kunnen hun hart ophalen

Amsterdamse volleyballiefhebbers kunnen hun hart ophalen. Van 12 tot en met 29 september 2019 organiseert Nederland samen met Frankrijk, België en Slovenië het EK Volleybal voor mannen. Heuglijk bijkomend feitje: Amsterdam is één van de speelsteden waar het toernooi zal plaatsvinden. Naast de hoofdstad dragen ook Rotterdam en Apeldoorn bij aan het prestigieuze internationale sportevenement. In de twee laatstgenoemde speelsteden zijn de Rotterdamse Ahoy en de Ominsport in Apeldoorn het decor van de topsportwedstrijden.

De loting voor het EK vindt plaats in januari 2019 en aan het Europese kampioenschap nemen 24 landen deel die zijn verdeeld over 4 poules van 6. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales. In Nederland wordt gespeeld tot en met de kwartfinale. De halve finales vinden plaats in Slovenië en Frankrijk, de wedstrijd om het brons en de finale in Frankrijk.

Het eerste Europese sporttoernooi in Nederland vond plaats in 1985. Destijds werd er gespeeld in Voorburg, Zwolle, Den Bosch, Groningen en Amsterdam.

Amsterdamse volleyballiefhebbers kunnen hun hart ophalen

vtasport.nl

Lees ook: Amsterdam – leuke dingen doen – 10 november 2018

Lees ook: backstreet boys met wereldtournee naar de Ziggo Dome