Amsterdam Windsurfing: “Een gezellige, levendige en open club”

Amsterdam Windsurfing: “Een gezellige, levendige en open club”

“Amsterdam Windsurfing is een windsurfclub aan het Nieuwe Meer, bij het Amsterdamse Bos. De club is opgericht in 1976 en is een vrijwilligersvereniging. We hebben ongeveer 250 actieve leden. Sommigen van hen zijn wedstrijdsurfers, maar de meeste willen gewoon lekker recreatief bezig zijn. En dat kan uitstekend op het Nieuwe Meer. Windsurfspullen uit de plankstalling halen, optuigen en hup, het meer op”, vertelt Elif Stepman namens Amsterdam Windsurfing.

VTA Sport stelde een aantal vragen op zoek naar het verhaal achter deze Amsterdamse windsurfvereniging.

Toffe groep vrijwilligers

“Ik ben secretaris bij Amsterdam Windsurfing. Samen met het Bestuur, dat uit een toffe groep vrijwilligers bestaat, komen we één keer per maand samen. We zorgen dat de club goed blijft draaien en plannen leuke activiteiten. AW is er echter dankzij een grote groep vrijwilligers, die shifts draaien in de kantine, distels uit het gras plukken, het materiaal inspecteren, BBQ’s organiseren, enzovoort. Samen maken de leden AW tot wat ze is: een gezellige, levendige en open club!”

Het Nieuwe Meer

“Nieuwe Meer is een prachtige locatie. We hebben ontzettend veel geluk dat onze club zich op zo’n mooie plek bevindt. In Amsterdam en toch midden in de natuur. Voor, tijdens en na het surfen genieten we van al het groen rondom het meer en van de kleurrijke zonsondergangen. De watervogels die rondscharrelen tussen het riet maken het plaatje helemaal af.”

Zonnige avond na je werk

“Het hoogtepunt bij Amsterdam Windsurfing is die zonnige avond waarop je na je werk nog op de plank springt en het voelt alsof je op vakantie bent. Een hoogtepunt dat je elk jaar, elke maand of zelfs elke week kunt beleven.”

Surf gerelateerde activiteiten

“Uiteraard zijn er talrijke surf gerelateerde activiteiten. Leden kunnen gratis deelnemen aan de woensdagavond- en zaterdagochtendtrainingen. Na de training op zaterdag hebben we ook een laagdrempelige interne competitie. Zelfs als je nog niet zo goed of snel kunt surfen maar er wel vaak bij bent, kan je toch de competitie winnen! In de zomer gaan we er op uit met onze befaamde ‘Aloha-bus’, naar verschillende surfspots in Nederland.”

Afwisselende activiteiten en gezelligheid

“We zijn boven alles een windsurfvereniging, maar in de loop van de tijd hebben we via de inzet van onze vrijwilligers ook enkele randactiviteiten ontwikkeld. Zo hebben we ook een volleybalveld, voor de enthousiastelingen. Als je na al dat surfen wat wil stretchen, kan je op dinsdag onze yogalessen volgen. En ook in de winter, als veel leden het te koud vinden om het meer op te gaan, bieden we trainingen aan: onze wintertraining! Dit is afwisselend kickboks, parcours, krachttraining en dergelijke meer. Na de training op woensdag eten we vaak een hapje samen (als de kantine open is tenminste, wat nu niet het geval is gezien corona).”

Gezellige, open en relaxte sfeer

“We organiseren ook allerlei bijeenkomsten, zoals windsurfclinics, strandzeilen en AWeekend. Deze kenmerken zich altijd door een gezellige, open en relaxte sfeer. Ook als je je even op het terrein wil terugtrekken kan dat natuurlijk prima.

Slotwoord

“Iedereen is welkom op AW, nieuwe leden uiteraard ook! Of je nu beginnend windsurfer bent, of dat je al jaren op de plank staat, of je jong bent of oud, vrouw of man, arm of rijk, het maakt bij AW niks uit. Amsterdam Windsurfing is een vereniging voor iedereen die blij wordt van windsurfen!”

Vrije Tijd Amsterdam bedankt Elif Stepman voor haar tijd en antwoorden. We wensen iedereen bij Amsterdam Windsurfing een gezonde, sportieve en gezellige toekomst toe.

Interview door:

Rik Verkaik

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl