Ajax schrijft historie met 0-13 zege tegen VVV in Venlo

Ajax schrijft historie met 0-13 zege tegen VVV in Venlo
Foto credits: © Orange Pictures / Broer van den Boom

Ajax heeft zaterdagavond uit bij VVV-Venlo de grootste overwnning ooit geboekt in de Eredivisie. De spelers van trainer Erik ten Hag stapten in Stadion De Koel met een historische 0-13 overwinning van het veld. De grootste recordzege ooit stond al op naam van de Amsterdamse ploeg. Ajax versloeg op 19 mei 1972 Vitesse met 12-1. Het record uit de jaren ’70 is nu dus verbeterd.

Met de rust stond er nog 0-4 op het Limburgse scorebord. Doelpuntenmakers namens Ajax waren Ekkelenkamp, Traoré (2 x) en Tadic. Nadat VVV-verdediger Christian Kum in de 51e vanwege onbesuisd inkomen met een rode kaart de kleedkamer moest opzoeken, kwam de Amsterdamse moter pas echt op gang. Traoré zorgde met 3 treffers dat zijn doelpuntentotaal zaterdagmiddag op 5 kwam te staan. De andere goals werden gemaakt door Antony, Ekkelenkamp, Blind, Huntelaar (2x) en Martínez.

Door de recordoverwinning verschijnt Ajax dinsdag met vertrouwen aan de aftrap tegen Atalanta. De UEFA Champions League wedstrijd in Italië start om 21:00 uur.

VTA Sport

vrijetijdamsterdam.nl