Ajax na Champions League succes in Johan Cruijff ArenA tegen AZ

Na de zesde overwinning op rij in de groepsfase van de Champions League tegen Sporting Portugal (4-2), speelt Ajax zondag het eredivisieduel tegen AZ. Net als dinsdag speelt Ajax in een lege Johan Cruijff Arena.

Europees succes

Het Ajax van Erik ten Hag vestigde dinsdag een record door als eerste Nederlandse ploeg ooit de maximale score te behalen in de groepsfase van de Champions League. Ook Sébastien Haller liet zich weer zien met een goal. Haller werd na Cristiano Ronaldo de tweede speler ooit die in alle poulewedstrijden van de Champions League een goal wist te maken.

In Europa wordt er met veel bewondering naar de Europese prestaties van Ajax gekeken, dat al vele miljoenen euro’s wist te verdienen met zowel de plaatsing voor de Champions League, de gewonnen groepsduels, de plaatsing voor de achtste finales en de televisiegelden. De goede sportieve en financiële prestaties worden ook toegerekend aan technisch directeur Marc Overmars, die zijn contract tot 2026 verlengt.

AZ

Zondagmiddag om kwart voor vijf gaat Ajax het in het eigen stadion opnemen tegen AZ Alkmaar. De bezoekers uit Alkmaar, die in de zomer enkele belangrijke basisspelers verkochten, begonnen allesbehalve goed aan het seizoen. Inmiddels is de lijn naar boven ingezet, al blijven de prestaties enigszins wisselvallig.

De ploeg van Pascal Janssen staat op de achtste plaats in de Eredivisie, op 13 punten achterstand van koploper Ajax. In de Conference League presteerde AZ wel goed. Met drie winstpartijen en twee gelijke spelen zijn de Alkmaarders al verzekerd van de eerste plaats in hun groep en daarmee de volgende ronde. Donderdagavond speelt AZ nog in het eigen AFAS Stadion tegen het Deense Randers. Ajax heeft dus het voordeel van twee extra dagen rust.

Kansen op overwinning Ajax hoog ingeschat

Wanneer we op de website van de sportweddenschappen site Bet365 kijken, zien we veel vertrouwen in een thuisoverwinning van de ploeg van Erik ten Hag (quotering 1.22). Met de Bet365 bonus Nederland, een welkomstbonus die door SportyTrader als beste voetbalwedden bonus in Nederland wordt uitgeroepen, kunnen wedkredieten tot 100 euro verhoogd worden.