Ajax kenner en clubwatcher Ramon Ensing blikt vooruit op CL loting
Ajax clubwatcher en kenner Ramon Ensing.

Ajax supporters, spelers en staf kijken reikhalzend uit naar aankomende maandag. Vanaf 12:00 uur horen de Amsterdammers tijdens de loting wie het treft in de achtste finales van de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag imponeerde in de groepsfase door alles te winnen en als nummer één te eindigen in de groep. Vanwege die eerste plek zal Ajax tegen een nummer twee uit een andere groep gaan spelen. Vrije Tijd Amsterdam ging op bezoek bij Ajax clubwatcher en voetbalkenner Ramon Ensing uit de Watergraafsmeer. Voor zijn stamcafé De Avonden liet de grote voetbalfan zijn licht schijnen op de komende loting.

Cup met de grote oren

“Hallo Fijne voetbalvrienden daar zijn we weer een keer”, klinkt het enthousiast uit de keel van onze Ramon ‘voetballiefhebber pur sang” uit Betondorp’. Leuk om weer eens mijn blik te geven op onze voetbaltrots Ajax uit Amsterdam. Ik wil eerst wel even terugblikken op de 6 poulewedstrijden. Wat zijn we verwend zeg en wat zullen ze in 010 met jaloezie hebben gekeken. We staan echt in een mooi rijtje van clubs die dat eerder geflikt hebben, maar toch is dat bijzaak. Het gaat nou eenmaal om die cup met de grote oren, die willen we winnen. Van alle ploegen die in de historie alle poulewedstrijden in de CL wonnen is alleen München erin geslaagd om ook de hoofdprijs te winnen. Dus laten we ons nog niet rijk rekenen.”

Benfica of Salzburg

Ramon vervolgt: “Het gaat nu pas echt beginnen en een foute loting kan meteen ‘bye bye’ betekenen. We kunnen Inter, PSG, Atletico, Chelsea, Benfica, Salzburg of Villareal loten. Iedereen heeft zo zijn voorkeur maar ik denk dat als je een rondje Mokum doet dat iedereen het met me eens is dat Benfica de meest gunstige ploeg om te loten is. Als tweede denk ik Salzburg alhoewel die ploeg ook wel weer een valkuil kan zijn. Het is best een aardig ploegje namelijk.”

Mogelijk zware tegenstanders

“Tegen Inter of Villareal is het in mijn ogen ’50-50′ qua kans maken op doorgaan naar de volgende ronde. En moet je luisteren sommige ploegen kun je echt beter niet tegen loten, hoor. Chelsea, PSG of Atletico zijn wel zware tegenstanders. Die kun je beter in een later stadium van het toernooi treffen.”

Trots op Ajax

“Al met al gaat het dus echt wel spannend worden 13 december vanaf 12:00 uur. Ben erg benieuwd wie er uit het balletje zal rollen. Op een goede dag kan Ajax wel tegen iedereen verrassen. Dat hebben we eerder meegemaakt. Trots blijven we sowieso als Amsterdammers, wat er ook gebeurt. Vergeet niet dat we een klein land zijn met een mooie club dat super goed voetbal speelt. Dat kunnen ze verderop in 010 niet zeggen. Ik wens iedereen in ieder geval twee fijne wedstrijden toe. En niet gaan rellen als er wordt verloren want verliezen hoort ook bij sport”, laat de van voetbal bevlogen Ramon Ensing ten slotte weten.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam