ACTIE #natpakvoorALS van Amsterdam City Swim door heel Nederland opgepakt
Foto via Amsterdam City Swim

Nadat Amsterdam City Swim dit jaar wederom door corona niet door kon gaan, kunnen de deelnemers alsnog uitkijken naar een spetterende dag vol met acties in het water. Met de actie #natpakvoorALS haalt heel Nederland op zondag 29 augustus een nat pak om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Een originele actie die iedereen zelf in kan vullen en in zijn of haar eigen omgeving uit kan voeren. Ideaal uitvoerbaar dus tijdens de huidige coronamaatregelen.

Haal een #natpakvoorALS

Hoe teleurgesteld iedereen ook was, het doel van Amsterdam City Swim bleef als een paal boven water staan: de verschrikkelijke ziekte ALS moet de wereld uit! Daarom heeft de organisatie van het populaire zwemevent gewerkt aan een alternatieve actie, genaamd #natpakvoorALS. Een actie die volledig past binnen de geldende maatregelen. Want verspreid over heel Nederland halen honderden mensen op hun eigen manier een nat pak om geld op te halen voor Stichting ALS Nederland. Voor aanstaande zondag zijn er al veel acties aangekondigd in bijvoorbeeld Ouderkerk aan de Amstel, Den Bosch, Delft, Badhoevedorp, Hilversum en Rotterdam. Sommige acties zijn zelfs te volgen via een livestream. Ook bekende Nederlanders als René en Natasja Froger hebben aangekondigd mee te doen met de actie.

Bommetjes in het zwembad

Met originaliteit en fun worden de meest bijzondere acties bedacht. Zo springt Team Goud voor Wout samen met Team Daniel met 2 teams van 80 zwemmers de Ouderkerkerplas in om alsnog 2 kilometer te zwemmen, en heeft Team Natascha een lokaal zwembad exclusief tot hun beschikking. Ook zijn er talloze individuele acties die uiteenlopen van een duik in de plaatselijke plas en een watergevecht tussen buurtkinderen, tot het maken van mega bommetjes in zwembaden op vakantiebestemmingen.

In het belang van patiënten

Renee Sajet, Voorzitter Stichting Amsterdam City Swim zegt dankbaar en geraakt te zijn door alle opkomende initiatieven: ‘Het is zo mooi om te zien dat iedere deelnemer zich alsnog in wil zetten voor dit doel en een alternatieve actie verzint in de eigen omgeving. Het is in het belang van alle patiënten dat we doorgaan met het ophalen van donaties, zeker nu we Amsterdam City Swim al voor de tweede keer moesten annuleren.’

Amsterdam City Swim zet zich jaarlijks in om geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. Deze gelden zijn zo belangrijk en maken wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak én behandeling van de dodelijke ziekte ALS mogelijk. De teller staat op dit moment al op €470.000,-, maar de organisatie hoopt nog een mooie eindsprint te maken. ‘Alle bijdragen zijn welkom, want iedere euro maakt méér onderzoek mogelijk.’ Wil jij ook een bijdrage leveren? Ga dan naar www.amsterdamcityswim.nl/doneren/kies.

Extra informatie:

Facebook: https://www.facebook.com/AmsterdamCitySwim
Instagram: https://www.instagram.com/amsterdamcityswim/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/amsterdam-city-swim/

Over Amsterdam City Swim

Amsterdam City Swim is een uniek sponsorevent waarbij het één keer per jaar mogelijk is om in de grachten van onze hoofdstad te springen met als doel geld op te halen voor Stichting ALS. Ook heeft Amsterdam City Swim als doel patiënten en hun dierbaren een onvergetelijke dag te bezorgen. Geld inzamelen maakt wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS mogelijk. Dat kan ervoor zorgen dat ALS een behandelbare ziekte wordt, in plaats van een kansloze strijd met onherroepelijk de dood als uitkomst.

Website: https://www.amsterdamcityswim.nl/

Over Stichting ALS Nederland

De klok tikt. Er is dringend een oplossing nodig voor ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS.

De afgelopen vijftien jaar is er veel bereikt in onderzoek naar deze ziekten en is er meer bekend over de totstandkoming hiervan. Zo komen we steeds dichter bij een oplossing. Maar voor de patiënten tikt de tijd door. Ook zet Stichting ALS Nederland zich in voor een betere kwaliteit van zorg en leven van patiënten en hun naasten. Het noodzakelijke onderzoek is afhankelijk van donaties. Daarom moeten we gezamenlijk blijven strijden, nieuwe acties opstarten en nog meer geld ophalen.

Website: https://www.als.nl/

Over ALS

Voor ALS (amyotrofische laterale sclerose) is dringend een oplossing nodig. ALS is een dodelijke ziekte van de zenuwen die de spieren aansturen. Omdat de motorische zenuwcellen afsterven, komen de signalen vanuit de hersenen en het ruggenmerg niet meer bij de spieren aan. Dit heeft tot gevolg dat de spieren één voor één uitvallen. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. In Nederland leven gemiddeld 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500. Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS.