Welke Amsterdamse bars serveren de beste cocktails?
Afbeelding van Social Butterfly via Pixabay

Amsterdam staat bekend om zijn bruisende uitgaansleven en heeft een bloeiende cocktailscene. Ontdek enkele van de beste bars in de stad die verbluffende cocktails serveren. Laat je inspireren!

1. Tales & Spirits

Deze cocktailbar in het hart van Amsterdam heeft een uitgebreide cocktailkaart met innovatieve creaties en klassieke favorieten. De sfeer is warm en uitnodigend, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van een cocktailavond.

2. Door 74

Een van de eerste speakeasy-bars in Amsterdam, Door 74, biedt een unieke en intieme ervaring. Hun mixologen zijn meesters in het creëren van op maat gemaakte cocktails die aansluiten bij je smaakvoorkeuren.

3. Hiding in Plain Sight

Deze verborgen juweel bevindt zich in een oud jeneverproeflokaal en heeft een uitgebreide selectie cocktails. Probeer hun seizoensgebonden creaties voor een smaakvolle ervaring.

4. Pulitzer’s Bar

In het historische Pulitzer Hotel vind je Pulitzer’s Bar, een elegante en stijlvolle cocktailbar. Geniet van de prachtige ambiance terwijl je nip aan een van hun heerlijke cocktails.

5. Flying Dutchmen Cocktails

Bij Flying Dutchmen Cocktails vind je enkele van de meest deskundige bartenders van de stad. Ze zijn toegewijd aan het perfectioneren van klassieke cocktails en het experimenteren met nieuwe smaakcombinaties.

6. Taiko Bar

Taiko Bar in het Conservatorium Hotel biedt een uitgebreide selectie cocktails en een prachtig uitzicht op de stad. Hun mix van moderne en klassieke cocktails zal zelfs de meest veeleisende cocktailkenner bekoren.

7. De Drie Fleschjes

Een historische jeneverproeverij, De Drie Fleschjes, serveert niet alleen traditionele jenevers maar heeft ook een assortiment ambachtelijke cocktails. Ontdek de smaken van oude en nieuwe Amsterdamse drankjes.

8. Perfect Serve Bar

De Perfect Serve Bar is toegewijd aan het creëren van de ultieme cocktailbeleving. Hun uitgebreide selectie premium spirits en vakkundig gemaakte cocktails maken het een must-visit voor liefhebbers van ambachtelijke drankjes.

9. The Tailor

The Tailor, gevestigd in het Krasnapolsky Hotel, biedt een verfijnde cocktailervaring met een nadruk op precisie en vakmanschap. Laat je verrassen door hun creatieve en heerlijke cocktails.

Amsterdam heeft een cocktailscene die zich kan meten met de beste ter wereld. Of je nu van klassieke cocktails houdt of op zoek bent naar nieuwe smaakavonturen, deze bars bieden voor elk wat wils. Dus ga op ontdekkingsreis en geniet van de heerlijke cocktails die deze stad te bieden heeft!

P.S. Als je geïnspireerd bent geraakt door de cocktails die je in Amsterdam hebt geproefd, overweeg dan om cocktail recepten op te vragen bij de bars. Veel van deze gevestigde plekken delen graag de geheimen achter hun meest geliefde creaties.