Succesvolle zomer voor Slinger: innovatieve widget verrijkt evenementenbeleving met duurzaam reizen
Fotocredits: Slinger

De innovatieve duurzaamheidswidget Slinger, die gezamenlijk reizen van en naar festivals en evenementen mogelijk maakt, kijkt terug op een geslaagde zomer. De widget, die pas eerder dit jaar werd gelanceerd, heeft deze zomer gediend op vooraanstaande festivals zoals Lowlands, Bospop, Popronde, Pukkelpop, Mysteryland, Lago Lago en Concert at Sea. Deze samenwerkingen hebben aangetoond dat duurzaamheid en gemeenschapsgevoel hand in hand kunnen gaan. Gedurende deze zomer werd er maar liefst 80.000 kilometer bespaard, wat overeenkomst met twee keer een rondje om de aarde. De langste enkele reis bedroeg 278 kilometer, van Le Blanc Mesnil in Frankrijk naar Geestmerambach in Nederland.

Positieve reacties

Oprichter Marvin Pupping is blij met de positieve feedback van zowel festivals als bezoekers: ‘We hebben overweldigend positieve reacties ontvangen. Daar zijn we ontzettend blij mee. Festivals weten ons steeds beter te vinden en hun bezoekers zijn echt bereid om samen te rijden voor een beter klimaat zolang je ze als organisatie de juiste tool aanreikt. Onze widget blijkt een snelle en eenvoudige manier om veel organisaties te helpen met het verduurzamen van evenementenvervoer. We noemen het niet voor niets een kleine widget met een grote impact.”

Derk Wantia, Projectspecialist Vergunningen en Veiligheid bij MOJO, benadrukt de waarde van Slinger: “Mobiliteit is voor MOJO de belangrijkste duurzaamheidspijler. Eén van de grote uitdagingen is om de bezettingsgraad van auto’s te vergroten. We denken dat Slinger hieraan een belangrijke bijdrage kan leveren. De eerste resultaten van onze samenwerking zijn veelbelovend!”

Eenvoudige Integratie

De widget is door elke evenementenorganisator binnen slechts 5 minuten in zijn eigen huisstijl op zijn website te integreren. Daarnaast hebben diverse organisaties de mogelijkheid om een evenement te delen. Zo zijn bijvoorbeeld de voetbalwedstrijden te vinden in zowel de widgets van de KNVB als de Johan Cruyff ArenA. Bovendien is de applicatie betaalbaar voor organisaties van uiteenlopende omvang.

Samenwerking met Eredivisie en Keuken Kampioen

Naast de succesvolle samenwerkingen van deze zomer staan er komend najaar grote partnerschappen op de planning voor Slinger, waaronder de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie.

Voor meer informatie: https://slinger.to/