Openbaar vervoer Koningsdag in Amsterdam

Ben je van plan om met het openbaar vervoer Koningsdag in Amsterdam te bezoeken? Plan je reis van tevoren en denk hierbij ook aan de terugreis zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg dat er saldo op je OV-chipkaart staat of koop een kaartje in de app van 9292. Hou gedurende de dag 9292.nl in de gaten voor de meest actuele situatie.

In dit artikel geven we je extra informatie over het openbaar vervoer tijdens Koningsdag in Amsterdam. Dit doen we zodat jij zorgeloos kan genieten van een mooie Koningsnacht en Koningsdag in de hoofdstad.

Amsterdam Sciencepark en Amsterdam RAI gesloten

In verband met de drukte zijn station Amsterdam RAI en Amsterdam Sciencepark gesloten voor de metro en de trein. Er wordt geadviseerd om te reizen via Amsterdam Zuid of Amsterdam Amstel.

Aangepaste dienstregelingen GVB

Op Koningsdag wordt weer drukte in Amsterdam verwacht. De GVB past zich evenals voorgaande jaren aan deze situatie aan. Ze doen hun best om mensen nog steeds goed te vervoeren. De aangepaste dienstregeling van het GVB start al tijdens Koningsnacht.

  • De nachtbussen rijden van vrijdag 26 op zaterdag 27 april op diverse lijnen een andere route. Ze rijden niet over het Rokin, de Dam en het Damrak;
  • De metro’s rijden tijdens Koningsdag hun normale route met de zaterdagsdienstregeling. Alleen station RAI is de hele dag gesloten en hier zal de metro (en de trein) dan ook niet stoppen;
  • De trams en bussen rijden de zaterdagse dienstregeling. De meeste trams en bussen rijden een afwijkende of samengestelde route;
  • De veren varen op Koningsdag de zaterdagse dienstregeling tot 24 uur. De buiksloterveer (F3) vaart de hele nacht door.

Druktebeeld Amsterdam

De actuele drukte in de hoofdstad wordt door de gemeente Amsterdam in de gaten gehouden. Op Druktebeeld Amsterdam is de actuele situatie inzichtelijk. Op deze website wordt een real-time inzicht van de drukte in de hoofdstad weergegeven. Je kan ook zien hoe druk het kan gaan worden op basis van wat verwacht wordt.

E-tickets met korting kopen via de 9292 app

Reizigers worden geadviseerd om een e-ticket via de 9292-app te kopen. “Plan en koop je e-ticket van tevoren en geniet van een onbezorgde Koningsdag. Handig: met een e-ticket van 9292 vermijd je de drukte bij de uitcheckpalen want je hoeft met een e-ticket niet uit te checken”, is te lezen op de website van 9292.nl.

Benieuwd naar alle activiteiten tijdens Koningsdag in Amsterdam? Lees dan ons artikel: Koningsdag 2024 in Amsterdam: wat is er te doen?