Mau P dropt nieuwe track ‘Gimme That Bounce’
Mau P Foto credits: Tommy Reerink

De Nederlandse Mau P maakte afgelopen zomer een vliegende start met zijn debuutsingle ‘Drugs From Amsterdam’. De track groeide uit tot een wereldwijde hit met meer dan 50 miljoen streams, het invloedrijke muziektijdschrift ‘Billboard’ benoemde de plaat zelfs tot een van de 50 populairste Dance Tracks van 2022. Ook techno-koning Reinier Zonneveld was onder de indruk en maakte een officiële remix van de plaat. Vandaag brengt de populaire dj/producer zijn langverwachte opvolger ‘Gimme That Bounce’ uit via het Amerikaanse Insomniac Records. 

“Met ‘Gimme That Bounce’ heb ik geprobeerd ervoor te zorgen dat je vanaf het eerste moment gepakt wordt door een ‘groove’ waar je niet omheen kan. Qua stijl ligt het redelijk dichtbij ‘Drugs From Amsterdam’ alleen ben ik nog dieper in de tech-house sound gedoken. Toen ik een oude opname van mezelf tegenkwam waarin ik sprak over ‘it’s that bounce, it’s that beat’ en deze perfect over de track paste, wist ik vrij snel dat dit de opvolger zou worden,” aldus Mau P.

Mau P groeide op in een huis vol getalenteerde muzikanten en leerde van jongs af aan meerdere instrumenten te bespelen. Gebruikmakend van zijn muzikale vaardigheden en grenzeloze creativiteit legde hij de lat hoog met zijn debuutsingle ‘Drugs From Amsterdam’, die miljoenen wereldwijde streams behaalde en in verschillende landen de Shazam Top 200 bereikte en binnenkwam op #4 in de Spotify Global Chart.

Na een succesvolle week vol shows tijdens het Amsterdam Dance Event 2022, kondigde hij zijn Noord-Amerika tour aan, die begon met twee bomvolle mainstage-shows tijdens oud en nieuw. De tour wordt begin februari voortgezet met shows in o.a. New York, Los Angeles, Chicago, Las Vegas, Montreal en San Francisco.