KALEO PRESENTEERT 'THE PAYBACK' TOUR IN AFAS LIVE OP DINSDAG 3 DECEMBER

Op dinsdag 3 december keert Kaleo terug naar AFAS live tijdens The Payback tour. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 7 juni om 10:00 via mojo.nl/kaleo. Vandaag hebben de multi-platina, GRAMMY-genomineerde IJslandse rockers KALEO het Britse en Europese deel van hun ‘Payback Tour’ aangekondigd, waarmee het viertal op 3 december AFAS live aandoet. Gedurende de tour verzorgt Júníus Meyvant de support.

Ook bracht de band de nieuwe single ‘Rock N Roller’ uit. ‘Rock N Roller’ volgt de recente single ‘Lonely Cowboy’ van de band, die werd vergezeld door een verbluffende live video opgenomen in het historische Colosseum van Rome. Het op zichzelf staande nummer vormt de eerste nieuwe originele muziek van de groep in drie jaar. ‘Lonely Cowboy’ draait om een ​​zacht tokkelende akoestische gitaar en spaarzame orkestratie, terwijl de norse, maar toch warme zang de leidende kracht blijft. “Guess it’s time to say goodbye to the rider of the night” zingt zanger, gitarist, pianist, songwriter en producer JJ Julius Son terwijl hij een levendig beeld schetst, onderstreept door een trotse en opzettelijke hommage aan Ennio Morricone.

KALEO vierde onlangs hun 10e jubileum door een verbluffend live optreden te geven voor 250 van hun grootste fans in het Archeologisch Park van het Colosseum, Rome, in de schaduw van het wereldberoemde amfitheater. Met het optreden voegde KALEO zich bij Ray Charles, Stevie Wonder, Billy Joel, The Cure, Elton John en Paul McCartney als de enige artiesten die ooit een elektrisch concert gaven bij het iconische monument.

Over KALEO:

Vergelijkbaar met het stabiliseren van een schip op ruwe zee, navigeert KALEO behendig door de extremen van het leven via muziek. KALEO, JJ Julius Son [zang, gitaar, piano], Rubin Pollock [leadgitaar], Daniel Kristjansson [bas] en David Antonsson [drums], afkomstig uit Reykjavík, zoemde naar de voorgrond met het platina- gecertificeerde album ‘A/B’ in 2016. Het album groeide uit tot een fenomeen dat werd versterkt door de dubbel platina nummer 1 single ‘Way Down We Go’, het goudgecertificeerde ‘All The Pretty Girls’ en ‘No Good’, dat een GRAMMY opleverde. Ze hielden dit momentum vast met Surface Sounds [2021] en behaalden de Top 6 op AAA met “I Want More” en “Break My Baby.”

Hun muziek stroomde door de populaire cultuur met tientallen film- en televisiesynchronisaties, waaronder Marvel-films als LOGAN en populaire tv-shows als Grey’s Anatomy en Riverdale. Bovendien hebben de jongens hun sporen verdiend met optredens op Late Night met Seth Meyers, Jimmy Kimmel Live!, The Late Show met Stephen Colbert, Good Morning America en meer. Naast uitverkochte headline-tours op meerdere continenten, schitterden ze als een levende natuurkracht die zich staande kon houden op een affiche bij The Rolling Stones of festivalmenigten kon aanwakkeren op Coachella, Lollapalooza, Bonnaroo en meer.

Tot nu toe hebben ze meer dan 4 miljard wereldwijde streams bereikt en 60 internationale certificeringen behaald. Zoals altijd laat de band zich beïnvloeden door een enorm spectrum aan geluid en gevoel, wat zich manifesteert op hun single ‘Lonely Cowboy’ uit 2024. KALEO debuteerde het nummer oorspronkelijk voor een uitverkocht publiek in The Grand Ole Opry in 2022, en leverde recentelijk een verbluffende uitvoering van het nummer in het wereldberoemde Colosseum in Rome, Italië. Muzikaal tipt het trots een Stetson-hoed naar Ennio Morricone.