Inschrijvingen Amsterdamse Popprijs 2023 geopend!
Foto credits: GRAP

De inschrijvingen voor de Amsterdamse Popprijs 2023 zijn weer geopend! Tijdens de competitie krijgen Amsterdamse bands in alle stijlen op verschillende podia in de stad de kans zich te presenteren aan nieuw publiek, media en de muziekindustrie.

De voorrondes van de Amsterdamse Popprijs vinden in september plaats in o.a. MidWest, Cinetol en Doka. De twee halve finales zijn in oktober in Paradiso en de finale een maand later in de Melkweg. Naast spelen op te gekke podia, gaat de winnaar naar huis met onder meer een waardecheque van opnames in een studio, een studio-fotoshoot, een tegoedbon voor muziekinstrumenten, een tegoedbon voor repetities, zakelijke coaching en diverse optredens! Inschrijven kan vanaf vandaag t/m woensdag 12 juli via grap.net.

De Amsterdamse Popprijs wordt mogelijk gemaakt door: Studio peggy51, Richard Tas Photography, Treehouse NDSM, Dijkman Muziek Q-Factory Amsterdam, POPnl, Gemeente Amsterdam en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

De Amsterdamse Popprijs is de bandcompetitie voor Amsterdamse bands in alle stijlen. Met haar bestaan is de ‘Popprijs’ een instituut geworden. De competitie geeft bands de kans om zich te presenteren aan publiek, media, muziekindustrie en om te spelen op gerenommeerde podia in Amsterdam. Voor vele deelnemers bleek de Popprijs bovendien een springplank naar een succesvolle carrière. Winnaars zijn onder andere Cloud Cafe, Marathon, Ben Forte, WIES, TAPE TOY, Jagd, Sarah-Jane, The Great Communicators en Yori Swart.

GRAP is de organisatie voor de Amsterdamse popmuziek. Doelstelling van de GRAP is het stimuleren van de Amsterdamse popmuziek en popcultuur en een bijdrage te leveren in de ontwikkeling van Amsterdams popmuziektalent. Jaarlijks organiseert GRAP events als competities (Wanted, De Amsterdamse Popprijs en Mooie Noten), showcases en festivals. Zo krijgen Amsterdamse bands en acts de gelegenheid zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie.