Het weer op Koningsdag in Amsterdam
wat doet het weer op Koningsdag in Amsterdam?

Wat doet het weer op Koningsdag in Amsterdam? Dat vragen veel mensen zich af voordat ze feest gaan vieren in de hoofdstad. De meesten willen ook wel weten wat het weer doet tijdens Koningsnacht in Amsterdam.

En ja, het is natuurlijk wel lekker om te weten wat je aan moet. Enorm vervelend om te warm of te koud gekleed de stad in te gaan. Doe jij een dikke trui, jas of alleen maar een t-shirt aan? Kies jij voor een lange of korte broek? Kan de paraplu thuisblijven of is het toch wel verstandig om deze mee te nemen?

Met dank aan weeronline.nl lees je in dit artikel informatie over het weer tijdens Koningsnacht en Koningsdag in Amsterdam. Zo kan je een weloverwogen beslissing nemen voordat je naar buiten gaat.

Weer Koningsnacht in Amsterdam

Hou jij wel van een feestje? Ga je vrijdagavond de gezelligheid opzoeken in het mooie Mokum? Vrijdag overdag wordt het volgens de specialisten tussen de 10 en 13 graden. Er is kans op een bui maar het zal het grootste deel van de tijd droog zijn.

“Tot vorst gaat het niet komen, maar de winterjas is wel nodig als jij buitenplannen hebt tijdens Koningsnacht. In de binnensteden ligt het kwik in de nacht veelal tussen 4 en 8 graden.

Tijdens brede opklaringen kan het lokaal nog iets kouder worden. Er is weinig wind en op veel plaatsen verloopt de nacht droog. Vooral in het westen van het land is er een kleine buienkans”, is te lezen in het bericht van weeronline.nl.

Weer Koningsdag in Amsterdam

Ga jij ‘s ochtends naar een van de vrijmarkten in Amsterdam? Verkoop je spulletjes vanaf een kleed? Dan wordt geadviseerd om een warme jas aan te trekken. Het kan om 08:00 uur in de ochtend ongeveer een graad of 6 zijn.

Naarmate de dag vordert loop het kwik flink op. De wind is matig tot zwak en vanuit het zuidoosten wordt er zachte lucht aangevoerd. ’s Middags is geen winterjas nodig, omdat het 17 of 18 graden zal zijn.

Gedurende de dag wisselen zon en wolken elkaar af. Later op de dag is er een grotere kans op wat buien. En weer of geen weer: maak er een mooie Koningsdag en Koningsnacht in Amsterdam van!

Benieuwd naar wat er allemaal te doen is tijdens Koningsdag in Amsterdam? Lees dan het volgende artikel:

Koningsdag 2024 in Amsterdam: wat is er te doen?