Grandmaster Flash special guest bij conferentieprogramma Amsterdam Dance Event
Foto gemaakt tijdens eerdere editie ADE. Foto credits: Stephen-vb Fotografie

Amsterdam Dance Event (ADE) viert 50 jaar hiphop tijdens de ADE Beats-conferentie met grondlegger en DJ-legende Grandmaster Flash. Kort na zijn optreden op de MTV VMA’s waar hij samen met onder andere Lil Wayne, Nicki Minaj en LL Cool J het 50-jarige jubileum vierde, neemt de hiphop- en DJ-pionier deel aan de ADE Beats conferentie op zaterdag 21 oktober. Grandmaster Flash geeft een exclusieve keynote en Q&A sessie over de rijke geschiedenis van hiphop en haar cultuur.

Hip Hop 50: Grandmaster Flash – Birth of a Culture

Grandmaster Flash is één van de meest invloedrijke en baanbrekende pioniers van het hiphop genre. Als een van de oorspronkelijke grondleggers van het genre werd hij wereldberoemd vanwege zijn revolutionaire en disruptieve manier van kijken naar DJ-apparatuur en de rol die het kan spelen in muziek.

Tijdens het Amsterdam Dance Event presenteert Grandmaster Flash met een exclusieve keynote, Q&A en masterclass, een diepgaande reis door de evolutie van de hiphop- en dj-cultuur.

Hij heeft generaties DJ’s en muzikale artiesten beïnvloed met zijn cruciale rol in de ontwikkeling van het gebruik van platenspelers en vinyl om nieuwe muziek te creëren, perfectioneerde de techniek van mixen met twee draaitafels, scratchen en nog veel meer, en legde hiermee de basis voor turntablism en maakte voor het eerst volwaardige live-acts van DJ’s.

Vanwege hun enorme impact op de moderne muziek werden Grandmaster Flash en The Furious Five in 2007 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame, als de eerste hiphopgroep ooit.

Attend ADE 2023

Tickets voor het ADE Beats programma zijn verkrijgbaar op ADE’s website. Daarnaast biedt de ADE Pro Pass toegang tot het volledige conferentieprogramma, naast netwerkevenementen, het festivalprogramma en meer.