Finalisten Ouderen Songfestival op tournee
Vlnr Kees van Zantwijk, Lucien Felicien en Luc Runderkamp Foto credits: Willemijn Ploem

De zevende editie van de Tour de Chant is vertrokken. Maandag 22 april is het Tour-seizoen tijdens de Aprilfeesten op de Amsterdamse Nieuwmarkt van start gegaan. Een opening in aanwezigheid van de bewoners van woonzorgcentrum de Flesseman (en overige Aprilfeestenbezoekers) met de winnaars van de twee laatste edities van het Ouderen Songfestival, Machteld van der Gaag en Lucien Felicien, en de finalisten Luc Runderkamp en Frans Bloem.

De vier zangers werden op piano begeleid door muzikaal leider van het Ouderen Songfestival / Tour de Chant Kees van Zantwijk. Deze eerste Tour was een feestelijk voorproefje van wat de komende maanden op het Tour de Chant- programma staat.

De Tour de Chant trekt van eind april tot begin september langs Amsterdamse ontmoetingscentra voor ouderen. Vijfentwintig optredens in Oba-filialen, buurtcentra, kapellen van het OLVG, verzorgingstehuizen en meer. Een ochtend of middag livemuziek voor ouderen in de Amsterdamse wijken.

Iedere Tour is uniek dankzij de telkens wisselende samenstelling van artiesten en repertoire. Diverse Tourfans volgen de Tour van oost naar west en van noord naar zuid. Telkens opnieuw laten ze zich verrassen door een frisse Tour met afwisselend kleinkunstjuweeltjes, chansons en levensliederen, met musicalhits, aria’s en klassieke liederen, met ballads, jazznummers, popsongs en nog veel meer. De meeste Tours zijn openbaar en gratis toegankelijk.